neuništiva serena

Samo četiri mjeseca nakon poroda vraća se na terene kako bi srušila još jedan rekord

07.12.2017 u 17:59

Bionic
Reading

Serena Williams (36) nastupit će na prvom Grand Slam turniru nove sezone, Australian Openu, koji se u siječnju 2018. igra u Melbourneu...

Organizatori Australian Opena objavili su kako će Serena nastupiti na turniru na kojem će braniti naslov iz 2017. godine, kada je do postolja stigla u prvim mjesecima trudnoće.

U međuvremenu, Serena je početkom rujna rodila djevojčicu, no već je započela pripreme kako bi se što bolje spremila za povratak tenisu. Prvi službeni nastup trebala bi imati već početkom sljedeće godine, samo četiri mjeseca nakon poroda!

Serena Williams je do sada osvojila 23 Grand Slam titule, a od toga je Australian Open osvajala sedam puta.

U Australiji će Serena Williams imati još jedan dodatni motiv za osvajanje turnira s obzirom na to da bi u tom slučaju nadmašila Margaret Court i postala tenisačica sa najviše osvojenih Grand Slamova u povijesti tenisa.

  • +10
Serena Williams na teniskom terenu Izvor: Reuters / Autor: Petar Kujundzic

'Serena Williams prijavljena je za glavni turnir Australian Opena, znamo da je započela s treninzima. Jasno da će joj trebati malo vremena da se aklimatizira nakon stanke zbog poroda, ali sigurni smo da će do početka turnira biti spremna. Želi napasti rekord koji drži Margaret Court, a ako uspije to će biti izvanredno postignuće', potvrdio je direktor Australian Opena Craig Tiley.