počelo je nabrijavanje

Messijeva poruka suigračima iz reprezentacije nije mogla biti jasnija; trebaju li se zabrinuti?

07.12.2017 u 16:59

Bionic
Reading

Leo Messi s reprezentacijom Argentine nije osvojio niti jedan veliki trofej i to je razlog velikih frustracija za jednog od najboljih svjetskih nogometaša. Zato je uoči SP-a u Rusiji sljedeće godine odlučio otvoriti dušu i pokušao mobilizirati svoje 'gauče'...

Argentinci u kvalifikacijama za SP u Rusiji nisu briljirali, dapače, 'visili' su praktički do samog kraja iako su - barem po imenima - jedna od najjačih svjetskih reprezentacija. Da stvar bude još i gora, otkako je Leo Messi (30) debitirao za 'gauče', a bilo je to 2005. godine, osvojili nisu baš ništa. 

To Messija već godinama strašno frustrira, zamislite kako je tek temperamentnim navijačima. Leo je već nekoliko puta bio na meti navijača, prijetio je odlaskom iz reprezentacije, nakratko se čak bio i povukao... Sad je uoči SP-a u Rusiji sljedeće godine odlučio 'podgrijati' atmosferu i nabrijati suigrače dovoljno rano.

'Ako odigramo loše na SP-u u Rusiji svi bi se morali povući iz reprezentacije', kazao je 'u glavu' Messi i nastavio:

'Nemoguće je ostati ako se nešto takvo dogodi. Novi neuspjeh nije opcija...'

Na posljednja tri velika natjecanja Argentina je stigla do finala, ali je sva tri izgubila. Na Copa Americi dvaput su bolji bili Čileanci, a na SP-u 2014. godine Njemačka.

Kako bi bio siguran u uspjeh Messi ima i neke zahtjeve vezane uz suigrače.

'Gonzalo Higuain nam treba i mora biti u momčadi za Svjetsko prvenstvo. On je jedan od najboljih napadača svijeta. Dokazao je to u Juventusu i to je dovoljno. S Argentinom je neka druga priča, nije isto igrati za reprezentaciju', jasno je poručio Messi izborniku Jorgeu Sampaoliju.

  • +14
Lionel Messi - jedan od najvećih nogometaša svih vremena Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

A ovome nikako neće biti lako jer konkurencija je strašna, tu su još Paulo Dybala, Sergio Agüero, Mauro Icardi, Angel di Maria... Netko će biti višak i neće vidjeti Rusiju.

Napomenimo i to da je Argentina u skupini D s Hrvatskom. Utakmicu protiv Messija i društva igramo u 2. kolu, 21. lipnja 2018. godine.