IGRE I IGRICE

Sammir postaje džoker Igora Štimca?

17.08.2012 u 15:47

Bionic
Reading

Priča o Sammiru u reprezentaciji Hrvatske nije nikakva novost, no ta je priča bila aktualna kada je brazilski veznjak igrao u životnoj formi pod palicom Vahida Halilhodžića

Nakon što je nogometna reprezentacija Hrvatske u Splitu poražena od Švicarske 4:2 ponovno se aktualizirala priča kako bi dinamov Brazilac Sammir, koji posjeduje hrvatsku putovnicu, bio najveće pojačanje u veznom redu

Priča o Sammiru u reprezentaciji Hrvatske nije nikakva novost, no ta je priča bila aktualna kada je igrao u životnoj formi pod palicom Vahida Halilhodžića.

I tada je izvršni predsjednik Dinama Zdravko Mamić imao ideju da Sammir pojača reprezentaciju koju je vodio Slaven Bilić, ali to se nije dogodilo.

Krivac je Sammirov temperament i ponašanje izvan terena. Noćni izlasci, vožnja u pijanom stanju i pad forme bili su glavni razlog da ga Bilić, iako je Mamić bio vrlo uporan, zaobiđe.

Zdravko Mamić
Sammir me nazvao i kazao da želi ići u Split gledati utakmicu Hrvatske i Švicarske. Zbog želje da uživo gleda reprezentaciju, ponosan sam na njega


No nakon poraza od Švicarske ponovno se pokrenula priča o Sammiru u reprezentaciji, a s obzirom na to da je Štimac na klupu A vrste sjeo isključivo jer je Zdravko Mamić rekao 'da' - moguće je da se veliki zaokret dogodi već na prve dvije kvalifikacijske utakmice protiv Makedonije i Belgije.

Ako, primjerice, Sammir utakmice protiv Maribora odigra onako kako zna i može – zaista je sve moguće.

Scenarij u kojem svojim golovima i asistencijama uvodi Dinamo u Ligu prvaka bio bi idealan za Mamića koji mu je - kako donose Sportske novosti - spreman čak ponuditi i doživotni ugovor u Dinamu.

'Sammiru sam ponudio 10-godišnji ugovor s Dinamom! Želim da doživotno ostane u Maksimiru', za SN je kazao Mamić naglasivši kako je Sammirov najveći grijeh to što je njegov ljubimac.