GETAFE IZNENADIO BARCU

Sammir otkrio kako je Piquea učinio smiješnim, a dotakao se i Kovača

15.12.2014 u 11:45

Bionic
Reading

Brazilac s hrvatskom putovnicom Jorge Sammir Cruz Campos, poznatiji kao Sammir, ove je subote imao čast igrati protiv ponajboljih nogometaša svijeta - okupljenih u katalonskom velikanu Barceloni. Po kišnom vremenu i natopljenom terenu, Getafe je izvukao 0:0, s time da je sudac Iñaki Bikandi u zadnjim trenucima dvoboja prekinuo akciju iz koje su domaćini mogli posve šokirati goste

Naime, istjecala je posljednja minuta nadoknade suca Bikandija kada je presing domaćina urodio plodom. Agresivni ofenzivci Getafea uspjeli su oduzeti loptu Lionelu Messiju i krenuo je juriš na loptu. Gerard Pique nije se uspio othrvati napadima domaćih i Alvaro Vazquez je krenuo sam na Barcinog vratara Claudija Brava, no Bikandi je svirao kraj dvoboja.

'Točno, ali kada se zna da je sucu ovo prva sezona u Primeri Division i da se svi oni podsvjesno boje velikana poput Reala i Barcelone, onda nije ni čudo da je svirao u trenutku kada nije trebao', rekao je Sammir u razgovoru za tportal.hr.

Hrvatski Brazilac bio je dio momčadi Getafe sve do 62. minute, a u tom je periodu odigrao jedan upečatljiv potez. Naime, u jednom je duelu prevario Gerarda Piquea, gurnuo mu loptu kroz noge da bi ga zatim španjolski reprezentativac prekršajem morao zaustaviti.

'Bilo je to rješenje u trenutku, brzo razmišljanje. I, da, izgledalo je efektno. No ne zanosim se time. Važnije mi je da su i trener i suigrači i svi u klubu bili zadovoljni i ovom utakmicom, ali i time kako igram', ponosno je rekao Sammir

Getafe se, iako ne spada u gornji dom španjolske lige, svakako uključio u krojenje tablice. Pomogli ste Realu, a Vi ste osobno navijač Barcelone.

'Jesam, Barcelona mi je draža od Reala, ali na ovu utakmicu uopće ne gledam kao pomoć nekome. Već isključivo Getafeu koji se bori za sebe.'


Iako je tijekom sezone odigrao nekoliko dobrih utakmica, i to u jednoj od najjačih, ako ne i najjačoj ligi svijeta, protiv jakih suparnika, Sammira nema na radaru hrvatskog izbornika Nike Kovača još od Svjetskog prvenstva u Brazilu.

'Na tu temu nemam što puno reći, osim da mi je žao. Ali i da se nadam pozivu jer sam spreman pomoći kad god treba. Također, čast mi je što sam bio član reprezentacije. No od svjetskog prvenstva nitko me još iz Saveza nije kontaktirao, što mi je svakako dobar pokazatelj što izbornik misli.'

Pratite li MAXtv Prvu ligu odnosno rezultate bivšeg kluba Dinama?

'Pratim, naravno. Svaki dan čitam, ali jednostavno mislim da nije na meni da išta komentiram. Jer nisam više dio hrvatskog klupskog nogometa', zaključio je Sammir potvrdivši da u Madridu, odnosno klubu iz predgrađa glavnog španjolskog grada - u nogometu uživa.