ANALIZA NA MAXSPORTU

Samir Toplak vrlo iskreno o Hajdukovim izgledima za naslov prvaka

31.03.2024 u 09:07

Bionic
Reading

Dinamo je u ne baš impresivnom izdanju ipak došao do tri velika boda, svladavši u najvećem hrvatskom derbiju, usred Poljuda, Hajduk sa 1:0. Jedini pogodak na utakmici djelo je reprezentativnog napadača Brune Petkovića

Derbi se u subotu prenosio u programu MAXSporta, a uz voditeljicu Valentinu Miletić gost-analitičar bio je Samir Toplak, bivši nogometaš, potom i nogometni trener. Evo njegovih prvih dojmova o derbiju i Dinamovoj pobjedi nad Hajdukom.

Svjestan je Toplak koliko će hajduku biti teško oporaviti se već do srijede, odnosno novog sraza s Dinamom, u polufinalu SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa, a koji će biti, ponovno, u programu MAXSporta.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

'Ovo je težak udarac za Hajduk. Prosuo je veliku prednost koju je imao na zimskoj pauzi. Izgubili su od Dinama, pred svojim navijačima. I mislim da su mu se sada šanse za osvajanje naslova prvaka svele na minimum. Ne ovise sami o sebi', započeo je Toplak, pa nastavio.

>> Matjaž Kek pogodio u srž Hajdukovog problema, ali i usporedio Rijeku i Dinamo

'Ima jedna druga stvar, trebaju kiksati dvije ekipe, trebaju prestići dva kluba. Tako da su tu izgledi minimalni. Dinamo je ovom pobjedom napravio veliku stvar. Još uvijek odlučuje sam o sebi. Kao i Rijeka, naravno. Puno toga će reći njihov međusobni ogled na Rujevici. Međutim, Dinamo sada može malo više taktizirati, i to već sada u Kupu. Mislim da će se više bazirati na prvenstvo. Naravno, pokušat će opet dobiti Hajduka ovdje. Ali sigurno, da mu je ovo veliki vjetar u leđa. Imao je Dinamo samo jedan udarac u okvir gola, ali koji je bio pobjedonosan'.

'Ovo je velik vjetar u leđa. Dinamo je imao plan, imao je cilj. Nije to bilo ništa spektakularno, ekstra ofenzivno, ali je od prve do zadnje minute imao sustav, u kojem je bio u klasičnih 4-2-3-1. Sve promjene su bile igrač za igrača. I to mu je dalo rezultat koji su imali na svojoj strani. Mogli su nokautirati Hajduk u 45. minuti onom stativom. Nisu, i to je bilo sve. Poslije je Hajduk, u drugom poluvremenu, promijenio sustav. Izlaskom Livaje je opet morao mijenjati sustav, Kleinheisler je promijenio tri, četiri pozicije u tijeku utakmice. Hajduk je išao stihijski, probavao je sve. Imao je prilike Kalinića i Moufija, ali nije ih iskoristio. I možemo reći da je Dinamo zasluženo slavio. Iako, po igri ni jedni ni drugi nisu ništa izdominirali, pa da bi rekli da je netko bio bolji'.

A što se još govorilo o utakmici, pogledajte u prilogu.

Analiza derbija Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport
Sažetak utakmice Hajduk - Dinamo 0:1 Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport