KLADITE SE PAMETNO

Šahtar je već u gostima nadigrao i Chelsea i Juve, pada i Nordsjaelland!

20.11.2012 u 13:08

Bionic
Reading

Nordsjaelland je za vikend potvrdio vrlo dobru ligašku formu te je pobjedom na gostovanju kod Aarusa niz bez poraza produljio na pet utakmica

Sve najave današnjih utakmica i prognoza pročitajte na dvoznak.com, adresi za pametno klađenje

Momčad stoga u dobrom raspoloženju dočekuje Šahtar i nakon što su na ovom terenu prije dva tjedna osvojili prvi povijesni bod u Ligi prvaka, večeras traže i prvu pobjedu.

'Dat ćemo sve od sebe za pobjedu u utorak. Želimo osjetiti slast pobjede u Ligi prvaka, to nam je trenutačno primarni cilj. No važno je pobijediti i zbog bodova koji povećavaju europski koeficijent', izjavio je trener domaćina Kasper Hjulmand

Branič Okore, koji se u dosadašnjim utakmicama Lige prvaka pokazao kao velika nada, nada se još jednoj dobroj igri pred vlastitim navijačima te vjeruje u pozitivan rezultat: 'Veselimo se utakmici i želimo pobijediti, no jasno je da će biti teško. Najbolje utakmice u Ligi prvaka smo odigrali ovdje i moramo ponoviti takvu igru ako želimo dobar rezultat. Vjerujem da imamo izgleda protiv Šahtara koji će biti jako motiviran. Puno smo naučili iz dosadašnjih dvoboja i znamo da moramo iskoristiti prigode ako želimo pobjedu. Odigrali smo dobro i u Ukrajini i vjerujem u dobar rezultat.'

U kadru domaćina nema značajnijih izostanaka, nedostaju tek mladi napadač Sise koji je bez utakmice ove sezone te veznjak Laudrup koji najčešće utakmice započinje na klupi za pričuve.

Šahtar je svoj fantastičan ovosezonski niz neporaženosti prekinuo na oba fronta i to u razmaku od samo desetak dana, no to ne upućuje nužno na pad ili slabosti njihove igre. Prije svega, protiv Chelsea su odigrali još jednu u nizu vrlo, vrlo dobrih partija, u kojoj su ponovno bili puno bolja momčad, a nesreća i nespretnosti vlastitog vratara dovele su u konačnici do poraza.

Ista situacija je i s vikend porazom od Arsenala u domaćem prvenstvu, gdje su gotovo cijelo drugo poluvrijeme imali igrača manje na terenu i to dvije minute nakon što je Lucescu iskoristio svoju treću zamjenu. Ostali su tako praktički bez poteza pri isključenju, što im je poremetilo ritam utakmice. Kako kaže Kučer, jedan od važnijih braniča Rudara: 'Mi smo profesionalci i već smo zaboravili na poraz od Arsenala. Samo o Nordsjaellandu razmišljamo.'

Shakhtar - Chelsea 2:1

Šahtar kao momčad s Lucescuom na čelu, često se zna dobrano osvetiti za svaki slučajni poraz koji im se dogodi, odnosno porazi im daju samo još veću motivaciju. Danas je puno toga na ulogu, prvenstveno prolazak skupine, ali i povratak u rezultatsku formu, tako da Ukrajinci definitivno ništa neće prepustiti slučaju.

'Ovo je važna utakmica za obje momčadi. Nordsjaelland igra zadnju utakmicu u Danskoj i sigurno će to biti borba do kraja. Mi ćemo pristupiti ovom susretu vrlo ozbiljno i pokušati doći do pobjede. Svjestan sam da imam dosta jaku momčad, ali morat ćemo biti oprezni od prve do zadnje minute. Vidjeli smo kako su odigrali protiv Juventusa kod kuće, ali isto tako znamo za njihove pogreške iz Londona i Torina', istaknuo je trener Lucescu.

Gosti su tijekom vikenda ponovno ostali bez braniča Čigrinskog koji se ozlijedio nedugo po oporavku, a još jedan važan branič Hubschman je također pretrpio težu ozljedu i njegov oporavak mogao bi potrajati, tako da taj dvojac nije otputovao u Dansku. Ipak, sliku zadnje linije bitno popravlja oporavak Kučera koji je najavljen za današnji susret.

Prognoza:
Nordsjaelland - Šahtar, tip: Šahtar (-1,5)

Nordsjaelland je ove sezone debitirao u Ligi prvaka i po meni, njihov doseg sezone bio je sretni i spretni remi s Juventusom. Na domaćem terenu znaju igrati relativno čvrsto, ali pokazali su u oba susreta do sada da su dosta ranjivi i da ne mogu igrati otvoreno protiv ovakvih momčadi. Protiv Chelseaja su gubili tijesno, a kada su se pred kraj otvorili, došlo je do potopa.

Realno gledajući, Šahtar se poigrao i sa Chelseajem i s Juventusom u gostima, iako nisu uspjeli doći do punog plijena. Nedostajalo im je malo sportske sreće, ali ispred svega pokazali su dominantnu igru protiv aktualnog europskog prvaka i jednog od velikih konkurenata ove sezone, što nije mala stvar.
Razlika u igri i kvaliteti Danaca i Ukrajinaca danas je vrlo velika. Rješenja za proboje Srne na boku i driblinge Williana u napadu nisu imala ni dva vrhunska kluba koja počivaju na temeljima obrane, pa je teško povjerovati da im na kraj stati može jedan Nordsjaelland, neiskusna mlada momčad.
Gosti su svjesni uloga i Lucescu poziva na oprez, ali on poziva na oprez i protiv 'trećeligaša u kupu', tako da se na to ne treba osobito obazirati. Ako nisu igrali oprezno i zatvoreno u Torinu i Londonu, sigurno neće ni ovdje. Šahtar ima ubojit napad, veliku motivaciju i ako načmu rano Dance, uvjerljiva pobjeda je sasvim izvjesna.