RIJEČ TRENERA

Šafarić: Psihički je teško bilo podnijeti; Karoglan: Momci moraju shvatiti...

27.02.2024 u 21:17

Bionic
Reading

Branitelji naslova pobjednika SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa, igrači Hajduka plasirali su se u polufinale 5:0 pobjedom protiv Varaždina. Strijelci za Hajduk bili su Ismael Diallo (42), Filip Krovinović (45+3), Laszlo Kleinheisler (64), Josip Elez (67) i Marko Livaja (72-11m).

Trener Varaždina, Nikola Šafarić.

'Dojmovi su da je rezultat prema prikazanoj igri malo prevelik, nakon prvih 45 minuta i prilika koje smo imali. Mi nismo uspjeli zabiti, a oni u dvije minute odu na 2:0. Malo je bilo frustrirajuće. Pokušali smo to na poluvremenu primiriti. Psihički je to bilo teško podnijeti. Brzo su nam zabili još ta tri komada i tada je sve već bilo gotovo', rekao je Šafarić.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Trener Hajduka, Mislav Karoglan.

'Čestitam momcima na ulasku u polufinale, jer nije mala stvar tri godine zaredom. Jako loš ulazak u utakmicu, u prvih pola sata. Taj grč pod kojim igramo, bio je evidentan. I žao mi je da je tako. A kada smo postigli prvi gol, moglo se vidjeti veliko rasterećenje. I da možemo igrati nogomet koji ima smisla. Moramo se riješiti tog grča, i momci moraju shvatiti da je to samo nogomet, da moraju uživati. I treba malo veći fokus na izvedbu, a ne na rezultat. S druge strane, ti momci su ljudi a znamo koja u Splitu razina pritiska. Ta dječja želja za nadigravanjem mora nadvladati taj strah. Borimo se s time, sve ono loše ide na mene, momci su savršeni i želim tako razmišljati', Karoglanove su riječi.

  • +19
Hajduk - Varaždin (1/4 finale SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa) Izvor: Pixsell / Autor: Zvonimir Barisin/PIXSELL
Sažetak Hajduk - Varaždin 5:0 Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport