PRIJATELJSKE UTAKMICE

Sadio Mane i Seneglaci srušili Brazilce, kriza Njemačke nastavila se i protiv Kolumbije

20.06.2023 u 23:36

Bionic
Reading

U večeri kvalifikacija za Europsko nogometno prvenstvo 2024. godine odigrano je i nekoliko prijateljskih utakmica. Svakako najzanimljivije su igrane u Lisabonu gdje je Senegal pobijedio Brazil sa 4:2, dok je Kolumbija u Gelsenkirchenu porazila Njemačku sa 2:0.

Senegal i Brazil su odigrali sjajnu utakmicu na stadionu Jose Alvalade u Lisabonu sa čak šest golova.

Selecao je poveo 1:0, Senegal je uzvratio s tri gola u nizu, Brazilci su smanjili, no aktualni afrički prvak je četvrti golom zaključio priču.

Brazil je poveo već u 11. minuti golom Lucas Paqueta na asitenciju Viniciusa Juniora. Međutim, uslijedio je brzi odgovor. Napadač Strasbourga Habib Diallo je u 22. minuti zabio za 1:1.

U završnici prvog dijela Danilo je odlično pucao iz slobodnog udarca, ali je senegalski vratar Mory Diaw bio siguran. U nastavku susreta uslijedio je veliki preokret Senegala. Marquinhos je u 52. minuti pokušao presjeći dodavanje, ali je loptu gurnuo u vlastitu mrežu. Samo tri minute kasnije Sadio Mane je zabio i treći pogodak za Senegal.

Marquinhos se u 58. minuti iskupio za autogol, vrativši nadu Brazilcima, ali je Sadio Mane u sedmoj minuti nadoknade golom iz kaznenog udarca zaključio priču.

Prijateljsku utakmicu su odigrale i Njemačka i Kolumbija u Gelsenkirchenu, a gosti su pobijedili bezopasni Elf sa 2:0 ostvarivši prvu pobjedu u pet međusobnih susreta.

Manje od godinu dana od Eura 2024. koji organizira, Njemačka je utonula u krizu upisavši drugi poraz u nizu nakon nedavnog poraza od Poljske (0:1). Bila je to ujedno i četvrta utakmica Elfa u nizu bez pobjede nakon ranijeg poraza od Belgije (2:3) i remija s Ukrajinom (3:3).

Pobjedu kolumbijskoj vrsti donijeli su veznjak Liverpoola Luis Diaz golom u 54. minuti, te branič Juventusa Juan Cuadrado u 82. minuti.