TEŠKA SITUACIJA

Sada još samo čudo Dodiga može odvesti u polufinale

17.11.2016 u 14:23

Bionic
Reading

Pobjeda Mikea i Boba Bryana ovog četvrtka na ATP Finalsu u Londonu protiv Mirnija i Hueyja znači da Ivan Dodigu i Marcelu Melu samo iznimno uvjerljiva pobjeda u zadnjem meču skupine protiv Murrayja i Soaresa može donijeti plasman u polufinale...

Nakon poraza od braće Bryan i trijumfa protiv Mirnjija i Hueyja Dodig i Melo nadali su povoljnom rezultatu ovog četvrtka u međusobnom dvoboju parova s kojima su se igrali ranije, no trijumf američkih blizanaca 6:4, 6:4 najgori je mogući ishod za hrvatsko-brazilsku kombinaciju.

To znači da Dodig i Melo mogu u polufinale samo u slučaju pobjede 2:0 u setovima u svom posljednjem meču skupine u četvrtak navečer protiv Jameija Murrayja i Brune Soaresa. Ne samo što ne smiju izgubiti set, već moraju biti vrlo uvjerljivi, s obzirom da su od braće Bryan izgubili jedan set 6:0 pa im je i 'gem-razlika' lošija u odnosu na dva preostala para u igri za prolazak dalje.

Tako bi meč Dodiga i Mela protiv Murrayja i Soaresa vrlo lako mogao biti njihov posljednji zajednički, jer su najavili prekid suradnje nakon završnog turnira osmorice u Lodonu.

Dodig će sljedeće sezone igrati u paru s Marcelom Granollersom.

ATP Finals London, 3. kolo

Bryan/Bryan – Mirnji/Huey 6:4, 6:4