UŽIVAJTE U MAJSTORIJAMA

Sada je svima jasno: Na Euru imamo čudesnog nogometaša!

11.06.2016 u 13:25

Bionic
Reading

Dimitri Payet utišao je i posljednje kritičare svojim nastupom protiv Rumunjske. Prekrasan pogodak uz asistenciju, osam kreiranih prilika i pregršt varki i driblinga učinili su bivšeg prodavača u robnoj kući zvijezdom o kojoj svi pričaju...

Slaven Bilić doveo je fantastičnog igrača uoči netom završene sezone. Oni koji misle da je 29-godišnjak prestar da bi preko noći postao jedan od najboljih nogometaša svijeta, u krivu su. Dimitri Payet nosio je West Ham prema samom vrhu Premiershipa, a sada isto čini i s francuskom reprezentacijom, koja do ovog proljeća na njega uopće nije ozbiljno računala.

Payet je prije desetak godina radio kao prodavač u robnoj kući u Nantesu i njegov proboj prema samom vrhu bio je težak. U karijeri je igrao za Nantes, St. Ettiene, Lille i Marseille, prije nego što ga je bivši hrvatski izbornik doveo na Otok i pomogao mu da svima pokaže svoj puni potencijal.

A taj potencijal definitivno je bio vidljiv ovog petka u Parizu. Na utakmici protiv Rumunjske Dimitri je zabio briljantan pobjednički pogodak, a tome je dodao asistenciju te osam kreiranih prilika. Sve je začinio sjajnom kontrolom lopte, driblinzima i varkama kojima je izluđivao protivnika pa je na kraju zaradio zaslužene ovacije Stade de Francea.

Poput Leicester Cityja i njegovih nogometaša, Payet je potvrdio da nikad nije kasno za uzlet prema vrhu i da nikad ne treba otpisati onoga koji je spreman napornim radom raditi na sebi i usavršavati se...