BEZ IZNENAĐENJA

Sada je potpuno jasno tko će biti Rosbergov nasljednik!

31.12.2016 u 10:33

Bionic
Reading

Prema informacijama Motorsport, Valtteri Bottas za Božić je posjetio Mercedesovu F1 tvornicu u Brackleyju, što je jasna potvrda da će uskoro biti i javno predstavljen kao novi vozač ekipe...

Podsjetimo, Nico Rosberg iznenađujuće je odlučio prekinuti svoju F1 karijeru nakon osvajanja naslova svjetskog prvaka, što je Mercedesu zadalo mnogo glavobolje, a brojni vozači pomamili su se za mjestom u pobjedničkom bolidu.

Spominjali su se Fernando Alonso i Sebastian Vettel kao potencijalni vozači te mladi Pascal Wehrleina kao Hamiltonov omiljeni izbor, no na kraju je čini se pobijedio Valtteri Bottas, talentirani vozač Williamsa.

Mercedes i Williams posljednjih su tjedana dogovarali uvjete transfera 27-godišnjeg Finca u šampionsku momčad i prema posljednjim informacijama, čini se da su postigli dogovor. Motosport tvrdi da je Bottas za Božić posjetio tvornicu u Brackleyju, što sigurno ne bi bilo dopušteno vozaču koji neće biti dio ekipe 'srebrnih strijela' sljedeće sezone.

Bottas u karijeri ima devet pobjedničkih postolja, no još čeka na prvu pobjedu. U Mercedesu će nesumnjivo imati odlične uvjete da ju konačno ostvari...