bILD doznao plaću

Sada je jasno zašto Senegalac Mane ponudu Bayerna nije mogao odbiti; mnogi su ostali u čudu jer je postao jedan od najplaćenijih na svijetu!

27.06.2022 u 12:42

Bionic
Reading

Kada je Senegalac Sadio Mane nedavno predstavljen kao novi igrač Bayerna nagađalo se koliko je milijuna eura težak cijeli transfer

Nakon šest sezona koje u dresu Liverpoola, s kojim je postao prvak Europe, Senegalac Sadio Mane želio je novi izazov i odlučio je potpisati trogodišnji ugovor za Bayern.

O njegovoj se plaći tek nagađalo, a tek nakon napisa tiražnog Bilda poznato je kako će Mane biti jedan od najplaćenijih igrača na svijetu zbog čega su mnogi ostali u čudu. I to iz više razloga.

Ako su točne informacije koje ima Bild Mane bi u tri godine igrajući za Bayern trebao zaraditi oko 60 milijuna eura! Kolike bonuse ima nije poznato, ali će svakako zarađivati puno više nego je zarađivao u Liverpoolu. Dakle, osim izazova ipak je prevagnula i ogromna plaća. Bila je to ponuda koja se ne odbija!

Podsjetimo, po dolasku u Bayern pisalo se kako će Mane zarađivati oko 12 milijuna eura po sezoni, no ispada kako je dobio puno više od toga te kako čelnici njemačkog velikana nisu štedjeli (oko 19,8 milijuna eura po sezoni).

Tako se doznaje kako će Mane mjesečno primati 1,65 milijuna eura!

'Kada Bayern bude imao utakmicu, nitko na taj dan u cijelom Senegalu neće raditi. Bit će poput praznika', rekao je Mane nedavno u klupskom intervjuu u kojem je govorio i kako je nogomet volio više od škole zbog čega su njegovi roditelji bili nesretni. No, na kraju je ispalo više nego dobro…

'Slijedio sam svoj san sve dok roditelji nisu shvatili da me nikako ne mogu spriječiti. Danas me podržavaju. Sada mi je san osvojiti što više trofeja s Bayernom', rekao je Mane.