Tommasi u politici

S Romom je bio prvak Serie A, igrao je za reprezentaciju Italije, a bio je i predsjednik nogometnog sindikata; sada je gradonačelnik

27.06.2022 u 11:12

Bionic
Reading

Damiano Tommasi, bivši talijanski reprezentativac koji je najdublji trag u klupskom nogometu ostavio u Romi, novi je gradonačelnik Verone

Damiano Tommasi još je jedan u nizu bivših vrhunskih sportaša koji se nakon završetka karijere okrenuo politici. Iako mu u početku mnogi nisu davali velike izglede nakon duge kampanje 48-godišnji Damiano Tommasi na izborima za mjesto gradonačelnika Verone pobijedio je Federica Sboarinu, poznatog odvjetnika koji je na poziciji gradonačelnika bio od 2017. godine.

Damiano Tommasi je igračku karijeru započeo upravo u Veroni u kojoj je od mlađih kategorije stigao do mjesta u prvoj momčadi.

Kao igrač najveći je trag ostavio igrajući za Romu u kojoj je bio od 1996. do 2006. godine (osvojili su naslova talijanskog prvaka u sezoni 2000/01.), a u Italiji je ostao poznat i kao predsjednik talijanske udruge igrača (nogometni sindikat) kojem je na čelu bio od 2011. do 2018. godine.

Tommasi je također poznat kao filantrop tj. čovjek koji ima veliko suosjećanje i ljubav prema drugim ljudima. Otac je šestero djece i već na početku bogate igračke karijere – kada je imao svega 20 godina - posvetio se radu u raznim humanitarnim organizacijama.

Nakon što je izabran za novog gradonačelnika Verone mnogi stanovnici tog grada složili su se kako bolju osobu nisu mogli poželjeti.