OSTVARENJE DRUGOG SNA

Sada je i službeno; olimpijski pobjednik i dvostruki prvak UFC-a donio tužnu odluku

26.05.2020 u 14:26

Bionic
Reading

Već se pisalo o tome da je Henry Cejudo izbrisan sa UFC-ovih rang lista, a da je njegov odlazak u mirovinu itekako ozbiljan i služben potvrdio je on sam u poruci kojom se obratio predsjedniku UFC-a Dani Whiteu

'Dana, hvala ti na sjajnom iskustvu. Zauvijek ću ti biti zahvalan. Hvala ti i na tome što si odlučio riskirati te se okušati u sportu za koji su ljudi mislili da neće nikada uspjeti. Hvala i mojim trenerima te fanovima na jednoj prekrasno vožnji. Triple C se povlači #umirovljennavrhuncu', poručio je Cejudo preko Twittera uz fotografiju s Whiteom.

Sada već bivši UFC-ov dvostruki prvak odlazak u mirovinu najavio je još nakon što je 9. svibnja pobjedom nad Dominickom Cruzom po prvi puta obranio titulu iz bantam kategorije, piše Fight Site.

Iako su tada mnogi pomislili da se Cejudo samo poigrava s UFC-om kako bi uspio ispregovarati nešto bolji ugovor, njegov trener, ali i sam Dana White, nekoliko su tjedana uvjeravali medije da je njegova odluka konačna.

'Henry želi osnovati obitelj, a njegov stav je da za tako nešto treba biti umirovljen. To mu je oduvijek bio drugi san, pokraj onoga da postane ono što je postao - Triple C', prije nekoliko je dana otkrio Cejudov dugogodišnji trener Eric Albarracin.

Ovaj 33-godišnji Amerikanac tako profesionalnu MMA karijeru, koju je započeo još 2013. godine, zaključuje s impresivnim omjerom od 16 pobjeda i dva poraza.

Cejudo se, podsjetimo, najpoznatijoj svjetskoj MMA promociji priključio 2014. na UFC on Fox 13 priredbi koju su u Phoenixu predvodili Junior dos Santos i Stipe Miočić. Henry je na tom eventu svladao Dustina Kimuru, a nakon još tri pobjede došao je u priliku napasti titulu Demetriousa Johnsona. 'Mighty Mouse' slavio je u tom susretu, a novi i posljednji poraz Henry je doživio već u idućem nastupu kada ga je tijesnom odlukom svladao Joseph Benavidez.

U kolovozu 2018. Cejudo podijeljenom odlukom pobjeđuje Johnsona i u velikom revanšu postaje UFC-ov prvak u muha kategoriji. Taj pojas obranio je jednom (T.J. Dillashaw), a onda već u idućem nastupu zaustavlja Marlona Moraesa u borbi za upražnjenu titulu bantam kategorije te istu brani jednom u meču s ranije spomenutim Cruzom.

Pored uspješne MMA karijere, iza Cejuda je i impresivna hrvačka koja je svoj vrhunac doživjela 2008. kada je u Pekingu stigao do olimpijskog zlata.