otklonio sve dvojbe

Stipe Miočić otkrio kada se vraća u oktogon i žestoko oprao svoje protivnike: 'Trebali bi šutjeti jer su idioti, prestanite plakati!'

26.05.2020 u 10:28

Bionic
Reading

Stipe Miočić otkrio je da s UFC-om pregovara oko datuma povratka u oktogon, ali i dodao da će njegova iduća borba sigurno biti ove godine

Jedna od glavnih tema posljednjih tjedana u svijetu borilačkih vještina je naš Stipe Miočić i njegov povratak u oktogon. Brojni borci provociraju Miočića i govore da ga je strah ponovno se suočiti s Danielom Cormierom, a zapravo Stipe pauzira zbog ozljede oka koju je zaradio u prošlom meču s istim protivnikom.

Miočić se uglavnom nije obazirao na takve provokacije, ali sada je odlučio otkriti kada će se ponovno boriti i stati na kraj špekulacijama.

'Nema nikakve sumnje da ću se boriti do kraja ove godine. To je 100 posto sigurno', rekao je Miočić u razgovoru za MMA Fighting.

Osim što ga je usporila ozljeda oka, nastupila je i pandemija koronavirusa pa borci ni ne mogu kvalitetno trenirati. Država Ohio u kojoj Miočić živi je u karanteni i treninzi nisu dozvoljeni, ali usprkos tome ima onih koji smatraju da Stipe koči tešku diviziju i da bi se trebao što prije boriti ili prepustiti pojas prvaka.

'Ne razumijem što ljudi žele od mene. Svi govore da zadržavam diviziju, ali nije mi jasno kako. Svi koji mogu normalno trenirati, super za vas, ali ja živim u državi s drugačijim pravilima. Moj trener je zatvorio dvoranu i nema treninga dok je ovo stanje. Svi bi trebali zašutjeti jer su idioti', rekao je Miočić pa komentirao i Cormiera koji mu je poručio da kod kuće sagradi dvoranu za trening:

'Nije me briga što on misli. Nikada nisam mario za to. Iskreno, taj tip je svako malo kontradiktoran. Prema njegovom mišljenju ja ni nisam prvak. Svi sada imaju nešto za reći: 'Brani titulu ili je prepusti'. Trenutno me nije briga za to. Prestanite plakati', poručio je borac hrvatskih korijena.

Miočić je otkrio i da je u pregovorima s UFC-om s kojim traži optimalan datum za povratak u oktogon.

'Želim se što prije vratiti. Ne pokušavam se izvući- Želim se boriti. Borit ću se pet rundi za titulu prvaka protiv jako dobrog borca i želim biti spreman. Razgovaramo s UFC-om i tražimo najbolji datum za povratak', zaključio je Miočić.

Miočić je prošle godine u kolovozu vratio naslov prvaka u svoje ruke nakon što ga je godinu dana prije toga izgubio od Cormiera. Ako godinu dana bude neaktivan, to bi ga moglo koštati pojasa, ali to bi ipak bio drastičan potez s obzirom na to da vlada pandemija koronavirusa. Uz to, Miočić je i najuspješniji teškaški prvak u povijesti UFC-a pa sigurno ima i malo kredita.