VELIKA PRILIKA

Sada je Hrvatskoj otvoren put prema rekordnoj berbi zlata!

09.08.2016 u 10:41

Bionic
Reading

Nakon što je Josip Glasnović osvojio zlatnu medalju u trapu koju stručnjaci nisu prognozirali uoči Igara, jasno je da bi Hrvatska u Riju mogla osvojiti više od tri zlata i tako premašiti rekord postavljen u Londonu...

Hrvatska olimpijska reprezentacija zahvaljujući sjajnom strijelcu Josipu Glasnoviću već ima jednu zlatnu medalju, a ono najbolje tek bi trebalo uslijediti. Naime, uoči Igara stručnjaci su prognozirali našima tri osvojena zlata, ali Glasnovića nisu vidjeli niti među osvajačima medalja. Tako je Josip iznenađujućom titulom otvorio našima veliku priliku nadmašiti rekordan broj osvojenih zlatnih medalja ostvaren prije četiri godine u Londonu.

Sada je na našim najjačim adutima da opravdaju ulogu favorita. Za Hrvatsku bi četvrtak mogao biti dan kada bi se broj olimpijskih titula mogao – utrostručiti! Naime, na rasporedu je finale dvojca na pariće u kojem će Martin i Valent Sinković pokušati okruniti svoju dugogodišnju dominaciju i bilo bi veliko iznenađenje da ih netko pobijedi. Također Snježana Pejčić nastupa u disciplini puška 50 metara u kojoj je imala čitav niz pobjeda na svjetskoj razini ove sezone.

Nakon Glasnovića, braće Sinković i Pejčić, red bi sljedeći tjedan na zlato trebao doći na Sandru Perković u bacanju diska koja je ove godine također nepobjediva u svojoj disciplini. U tom bi scenariju Hrvatska stigla do osvojena četiri zlata, što bi bio novi nacionalni rekord na olimpijskim igrama.

Ako netko i zakaže, tu su veslač Damir Martin, boksači Filip Hrgović i Hrvoje Sep, sestre Zaninović u teakwondou, Blanka Vlašić, vaterpolisti i rukometaši. Zaista bi ovo mogle biti posebne Olimpijske igre za Hrvatsku...