NIŠTA OD IZNENAĐENJA

SAD-u pripala drama protiv Brazila

31.08.2010 u 10:45

Bionic
Reading

SAD i nakon trećeg kola ima stopostotni učinak u skupini B na Svjetskom prvenstvu u Turskoj. No Amerikanci su svladali Brazil samo sa 70:68 (43:46)

Nakon što su se uvjerljivo obračunali s Hrvatima i Slovencima, Amerikancima su ipak zube pokazali Brazilci. I umalo su ih dobili.

SAD nikako nije mogao slomiti južnoameričkog predstavnika koji se uporno držao u igri te je na kraju mogao doći do pobjede.

Kod rezultata 70:68 Marco Huertas je tri sekunde prije kraja uz prekršaj uputio šut prema košu, ali lopta se nećkala i na kraju ispala iz obruča. Umjesto koša i dodatnog bacanja za pobjedu, brazilski bek je tada imao dvije prilike s linije slobodnih bacanja da donese izjednačenje.

No promašio je nehotice prvo, a zatim namjerno drugo kako bi netko od njegovih suigrača uhvatio loptu, što je uspjelo Alexu Garciji. On je dodao loptu centru Leandru Barbosi koji je iz teške situacije uputio šut koji je opet ostao na obruču.

Obje reprezentacije su u zadnjoj četvrtini zabile po devet koševa.

U redovima SAD-a po običaju je prvi strijelac bio Kevin Durant sa 27 koševa (10 skokova), a Chauncey Billups je dodao 15, dok je kod Brazilaca Marcus Vinicius ubacio 16, Barbosa 14, a Tiago Splitter 13 uz 10 skokova.