rijeka se raspada

S Rujevice je otišao još jedan važan igrač, a Gorgonu prijeti duga pauza

06.01.2018 u 18:59

Bionic
Reading

Trener Rijeke Matjaž Kek mogao bi se na početku priprema naći u velikim problemima. U samo nekoliko dana momčad aktualnog prvaka ostala je bez nekoliko ključnih igrača, a najiskusniji napadač ima ozbiljnih zdravstvenih problema

Mario Gavranović i Marko Vešović više ne 'stanuju' na Rujevici, švicarski je reprezentativac potpisao za zagrebački Dinamo, crnogorski je pak izabrao poljsku Legiju iz Varšave. No, odlascima iz Rijeke ovdje nije kraj, dapače, čini se kako je egzodus s Rujevice tek započeo.

Nakon 'zvučnog dvojca' momčad Matjaža Keka napustio je i Josip Mišić koji je potpisao za portugalski Sporting. U 'zeleno-bijelom' dresu trebao bi igrati do 2023. godine, a koliko na njega računaju najbolje govori kako je otkupna klauzula čak 60 milijuna eura!

Rijeka je prodajom Gavranovića, Vešovića, sada i Mišića, a trebao bi im se pridružiti i Josip Elez koji je praktički sve dogovorio s njemačkim Hannoverom, zaradila oko 10 milijuna eura. Za taj se novac mogu dovesti pojačanja, no teško da u ovako kratkom roku može kvalitetno 'probrati' na ionako kaotičnom europskom tržištu. 

  • +13
Hrvatski telekom Prva HNL, 16. kolo, NK Rijeka - Inter-Zaprešić Izvor: Cropix / Autor: Matija Djanjesic / CROPIX

Činjenica je kako ovim odlascima šampionske ambicije Rijeke padaju u vodu, glupo je reći da momčad Matjaža Keka odustaje od obrane titule prvaka, no treba biti realan i kazati kako bez Gavranovića, Vešovića, Mišića i Eleza (ako i ne prodaju više niti jednog igrača!) jednostavno nemaju šanse. I s njima u sastavu ostali su 15 bodova 'kratki' za 'modrima'.

  • +13
Austria Beč - Rijeka, 3. kolo Europske lige, 2017/18. Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac / CROPIX

Dodatni udarac Keku zadaje spoznaja kako je, barem se tako čini, napadač Alex Gorgon možda izgubljen za duže vrijeme! Naime, Austrijanac ima upalu pubične kosti, nije mu prvi put da ima takvih problema, a navodno je na početku karijere zbog iste bolesti pauzirao dvije godine, u jednom je trenutku razmišljao i o napuštanju nogometa! Ovo je vrlo ozbiljan problem, terapije su bolne i dugotrajne i čini se kako Kek na Gorgona u prvom dijelu nastavka sezone sigurno neće moći računati. 

'Kao što vidite, nalazim se u Münchenu, ali ne zato da bih uživao u tom gradu. Iduća četiri tjedna provest ću na oporavku na relaciji München-Regensburg. Nadam se da ću se što prije vratiti na travnjak', objavio je Gorgon na svom društvenom profilu, a na Rujevici se svi nadaju što bržam oporavku...