POHVALE IVANU

S kime je švedski velikan Edberg zamijenio Ljubičića?

14.07.2015 u 07:00

Bionic
Reading

Brojni su se teniski velikani nakon igračke karijere preselili na klupe te sada dijele lekcije mlađima. Tako je Boris Becker trener Novaku Đokoviću, Goran Ivanišević radi s Marinom Čilićem dok Stefan Edberg trenira Rogera Federera

U ovom nabrajanju nećemo zaboraviti ni našeg Ivana Ljubičića, trenera Miloša Raonića.

I proteklih dana svi su se družili u Wimbledonu, ne samo po partyjima, već i na teniskom turniru organiziranom za veterane.

Naravno, nakon dvotjednih teniskih uzbuđenja najviše razloga za slavlje imao je Nijemac Becker jer je njegov igrač Đoković došao do devetog grand slama u karijeri. Srbin je u finalu 3:1 svladao Edbergovog učenika Federera.

Naši su pak veterani Ivanišević i Ljubičić sa svojim igračima nešto ranije okončali nastup na londonskoj travi, ali zato su oni prezentirali odličnu igru i osvojili naslov među 'umirovljenima'.

Toliko su bili dobri da je i veliki švedski as Edberg, svojevremeno najbolji igrač svijeta koji se koristio volej udarcima i koji je osvojio sedam grand slam naslova, pohvalio našeg Ljubičića.

'Stefan Edberg vam kaže da imate odličan volej, a onda shvatite da ste u mirovini i da u karijeri nikad niste bazirali igru na voleju i servisu', napisao je Ljubičić na svom profilu na Twitteru

Sad se postavlja pitanje - je li Ljubičić uistinu poradio na tim segmentima igre ili je Edberg nešto pomiješao i zaboravio?