LADIĆ SE POMIRIO S BILIĆEM

S Kalinićem i Rakitićem po prvo mjesto

02.11.2009 u 12:34

Bionic
Reading

Pred hrvatskom nogometnom selekcijom U-21 dvije su kvalifikacijske utakmice za odlazak na EP. Obje će igrati u gostima, prvo u Cipru, a potom u Slovačkoj. Izbornik Ladić ovog će puta imati i dva A reprezentativca, Ivana Rakitića i Nikolu Kalinića

Nakon pobjede nad Srbijom u Varaždinu, u utakmici koja je potvrdila da selekcija U-21 ima kapaciteta, porasle su ambicije. I izbornika Dražena Ladića, ali i igrača koji su dosad izbjegavali pozive.

'Bili smo u Londonu glavni tajnik Srebrić i ja te smo razgovarali s Nikolom Kalinićem. Iskazao je velik interes da nam se priključi, a vjerojatno je i potaknut našom igrom protiv Srbije. Složili smo se da je ovo prilika i njemu da dokaže svojima u klubu da zavređuje veću minutažu', pojasnio je Ladić. Na upit kako je reagirao Rakitić, samo je dodao: 'Pa pročitali smo da bi on igrao i za hrvatsku selekciju U-15. Kada drugi igrači vide da član A reprezenatcije igra s toliko žara za ovu selekciju, valjda će i ostalima to biti dodatni poticaj.'

Što se može očekivati od utakmice s Ciprom, od kojeg je Hrvatska izgubila na domaćem terenu, a potom i od ogleda sa Slovačkom?

'Znam da dio javnosti misli kako će s Ciprom biti lagano. No njihovi rezultati, koji su uvijek u egalu, potvrđuju da nam ta utakmica neće biti nimalo lakša nego sa Slovačkom, prvom momčadi u skupini. Ipak, vjerujem da možemo ostvariti rezultate kojima bismo se uključili u borbu za vrh, kojima bismo stvorili autoritet. I da napokon i mi odemo na veliko natjecanje.'

S obzirom na to da su Ladiću stigli u pomoć i Bilićevi izabranici, jasno je da su ratne sjekire između njih dvojice zakopane. Obojica tvrde da nisu ni bile iskopane, ali Ladićevo objašnjenje, da se Biliću nije javljao jer 'zaboravlja mobitel u automobilu', bilo je smiješno.

'Pa ja ne komuniciram ni s novinarima. Evo, jučer su me zvali tri puta, pa sam ih odbio', nije se dao smesti Ladić, a na primjedbu da to ipak nije ista razina sugovornika, Ladić je još jednom sve demantirao. Toliko glasno da se gotovo tresla recepcija zagrebačkog hotela u kojem je održana presica.

Ladićev popis: Ivan Kelava, Marijan Antolović, Ivan Tomečak, Domagoj Vida, Goran Jozinović, Dejan Lovren, Mario Maloča, Tomislav Barbarić, Mato Jajalo, Milan Badelj, Krešo Ljubičić, Matija Špičić, Filip Ozobić, Josip Knežević, Dejan Školnik, Mirko Oremuš, Mateas Delić, Ivan Rakitić, Ivan Perišić, Andrej Kramarić i Nikola Kalinić.