IMA I OZLIJEĐENIH

Ružne slike iz Sarajeva; poljski huligani vikali 'Ovo je Srbija!'

14.07.2015 u 09:31

Bionic
Reading

U ponedjeljak navečer na ulicama Sarajeva došlo je do žestokog obračuna između domaćih navijača poznatih kao 'Horde zla' te zloglasnih huliganana Lecha iz Poznanja. Vijest kako su se navijači potukli 24 sata prije utakmice 2. pretkola Lige prvaka postala je – nažalost vijest dana

Podsjetimo, utakmica 2. pretkola Lige prvaka između Sarajeva i Lecha na rasporedu je u utorak na stadionu Koševo u 21 sat, ali nitko se nije mogao nadati da će uvertira u taj meč biti – krvava.

Na koncu je ozlijeđeno devet policijaca i šest gostujućih navijača, a uz to je naravno nastala i veća materijalna šteta jer je stradalo nekoliko izloga te automobila.

Kako govore svjedoci do prvih okršaja došlo je navečer oko 20:30 sati u samom središtu grada kada su poljski huligani, koji su očito u Sarajevo došli na obračun, počeli skandirati: 'Ovo je Srbija!' Naravno, to je razljutilo domaće navijače i došlo je do sukoba koji je brzom reakcijom policije ugušen.

U bolnici je završilo više policajaca nego navijača, što je za portal SportSport.ba potvrdio i glasnogovornik MUP-a Kantona Sarajevo Irfan Nefić

'Rano jutros obavljen je uviđaj. Oštećeno je pet službenih, te osam privatnih automobila. Lakše je ozlijeđeno devet policijskih službenika, kao i šest navijača iz Poljske. U suradnji sa tužiteljstvom radi se na rasvjetljavanju sinoćnih događaja. Slobode je lišeno jedno lice', dodao je glasnogovnornik MUP-a Kantona Sarajevo.

Na video snimkama koje su se pojavile može se vidjeti dio divljanja huligana po ulicama Sarajeva.