SCOLARI KRIVAC

Ružan potez Brazilaca nakon poraza od Nizozemske!

13.07.2014 u 10:55

Bionic
Reading

Brazilska nogometna reprezentacija napustila je teren prije dodjele medalja trećeplasiranoj Nizozemskoj na Svjetskom prvenstvu, a tu je odluku donio izbornik Scolari...

Iako je Brazil domaćin Svjetskog prvenstva, Scolari se odlučio za pomalo ružnu gestu naspram Nizozemcima koji su ih pošteno pobijedili u utakmici za treće mjesto. Uobičajeno je da poraženi ostane na dodjeli medalja, ali brazilski izbornik ušao je na teren i odveo svoje igrače u svlačionicu.

Nakon dva teška poraza u nizu, Scolariju je bilo važnije da momčad što prije napusti stadion u Brasiliji. Sve ostalo nakon velikog debakla bilo je u drugom planu.

Nekim igračima bila je ovo posljednja utakmica u dresu reprezentacije. Julio Cesar  najavio je kraj reprezentativne karijere nakon subotnjeg 3-0 poraza od Nizozemske.

'Ovo je vjerojatno moje zadnje Svjetsko prvenstvo. Igrati na Copa Americi u dobi od 35 godina bilo mi prilično komplicirano. A ići tamo bez da na umu imam Svjetsko prvenstvo 2018. bilo bi sebično s moje strane,' rekao je Cesar.


Prije četiri godine na Svjetskom prvenstvu u Južnoafričkoj Republici Cesar je označen glavnim krivcem za 2-1 poraz u četvrtfinalu upravo od Nizozemske, ali se vratio u redove reprezentacije pod izborničkom palicom Luiza Felipea Scolarija.

Nastup protiv Nizozemske u utakmici za treće mjesto bio mu je 86. u dresu "seleçaa", a očito i posljednji.

'Ovo je tužan trenutak za brazilski nogomet. Sada mislim da je vrijeme za opuštanje i pokušaj zaborava svega ovoga. Došlo je vrijeme za druge vratare i mislim da ih Brazil ima sedam ili osam koji su sposobni nositi nacionalni dres,' dodao je vratar QPR-a na posudbi u Torontu.