izjadala se u medijima

Ruskoj atletičarki zbog greške iz mladosti, stigla ponuda koja ju je šokirala: Žao mi je, ali ovaj prijedlog me ne zanima

19.05.2020 u 18:34

Bionic
Reading

Ruska atletičarka, skakačica u dalj, 29-godišnja Darija Klišina, tijekom nedavnog boravka u SAD-u dobila je drsku ponudu putem Instragrama, a sada je o njenom sadržaju progorila u intervjuu

Iako je prije par godina trpjela uvrede zbog nastupa na Olimpijskim igrama i na svjetskom prvenstvu pod zastavom IAAF-a, jer znamo da je ruskim sportašima, koji nisu bili u dopinškoj aferi, onemogućen nastup pod ruskom zastavom, ovog puta progovorila je o još jednoj neugodnosti.

Naime, tijekom nedavnog boravka u SAD-u dobila je od muškarca, kojeg nije imenovala, ponudu od 200.000 dolara da postane 'elitna prostitutka'.

'Žao mi je, ali ovaj prijedlog me ne zanima', odgovorila je Ruskinja, da bi uporni muškarac u privatnoj poruci nastavio: 'Ne, pričekaj, nemoj tako brzo odbiti ponudu, ne znaš ni koji su uvjeti'.

  • +8
Darija Klišina, ruska skakačica u dalj Izvor: EPA / Autor: SRDJAN SUKI

Klišina je bila čvrsta, i nije popustila.

'Ne, definitivno ne, pozdrav'.

Iznos koji joj je ponuđen, što je otkrila u intervjuu, bio je 200.000 dolara, odnosno 183.000 eura na mjesečnom nivou.

'Je li me stvarno vidio kao ženu sposobnu raditi nešto takvo?', zapitala se Ruskinja, koja je prije par godina pozirala za naslovnicu Playboya.

'Svi su u mladosti napravili određene greške. Radili smo neke stvari bez razmišljanja', objasnila je, svjesna da se, kada na pretraživačima traže njeno ime, pojavljuju fotografije gdje je ili u provokativnijim izdanjima ili u kupaćim kostimima.

'Sada ih nema toliko kao prije, ali u Rusiji ih je lako pronaći', rekla je Darija, koja je pronašla agenciju za uklanjanje takvog sadržaja, a koju koriste i Novak Đoković te Marija Šarapova.

Klišina je tijekom svoje sportske karijere osvojila srebrnu medalju na Svjetskom prvenstvu u Londonu 2017. i dvije zlatne medalje na Europskom dvoranskom prvenstvu 2011. i 2013. godine.

Godine 2016. prvi se put pojavila na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru, iako je to učinila kao sportašica 'bez zemlje' nakon što je IAAF suspendirao ruski savez zbog doping skandala. U stvari, bila je jedina sportašica svoje zemlje koja je nastupila na Igrama (u kojima je nakon finala u skoku u dalj završila na devetom mjestu).