SLUŽBENO

Ruski vaterpolist postao hrvatski reprezentativac; veliko je to pojačanje za trofejne 'Barakude'

25.03.2022 u 16:35

Bionic
Reading

Ruski vaterpolist Konstantin Kharkov (25), igrač desne strane, član Jadrana iz Splita i službeno je novi hrvatski vaterpolski reprezentativac

U Hrvatski vaterpolski savez je tijekom dana stigao službeni dopis iz FINA-e ili Međunarodne organizacije vodenih sportova u kojem izvješćuju o pozitivnom okončanju postupka promjene sportskog državljanstva za Konstantina Kharkova.

U dokumentu koji je potpisao Loic Loutan, prvi čovjek pravnog odjela FINA-e stoji da je FINA odobrila zahtjev za promjenom sportskog državljanstvu Konstantinu Kharkovu, koji slijedom te odluke ima pravo nastupa za reprezentaciju Hrvatske od subote, 26. ožujka 2022. godine! S istom je odlukom upoznat i Ruski vaterpolski savez.

Koliko god ovakva odluka bila očekivana, te se na nju i računalo, tim prije što nije bilo protivljenja niti s jedne od uključenih strana, ipak je valjalo pričekati i službenu odluku nadležnog tijela FINA-e.

Ne treba ni napominjati koliko je to veliko pojačanja za Barakude, kako u ovoj tako u čvrsto se nadamo i svim sljedećim godinama. S Kharkovom, izbornik Ivica Tucak dobiva nekoliko novih taktičkih opcija, veću probojnost po desnoj strani, brzinu tranzicije, piše hvs.hr.

Iz Saveza Konstantinu Kharkovu ili Kosti kako ga zovu prijatelji i suigrači, žele dobrodošlicu u jato zlatnih, medaljama optočenih Barakuda, uvjereni da će svojim igrama i on doprinijeti nastavku odličnih rezultata, te mu žele puno uspjeha i pobjeda. Na radost njega i cijele vaterpolske Hrvatske!