POTVRDIO MENADŽER

Svjetski boksački prvak dobio je zeleno svjetlo od ukrajinskih vlasti, ostavio pušku i napustio zemlju; za takav potez ima jako dobar razlog

25.03.2022 u 16:21

Bionic
Reading

Svjetski boksački prvak u teškoj kategoriji Oleksandr Usyk napustio je Ukrajinu, gdje se vratio nakon što je izbila ruska invazija, kako bi se pripremio za uzvratni dvoboj protiv Anthonyja Joshue, rekao je njegov menađer za AFP u petak

Usyk (35) je nositelj WBA, IBF i WBO pojasa u teškoj kategoriji nakon pobjede nad Joshuom u rujnu, a napustio je svoju zemlju 'prije nekoliko dana', kazao je Lordkipanidze.

Usyk je otišao u inozemstvo da se pripremi za uzvrat s Britancem', rekao je menađer Jaroslav Lordkipanidze, koji živi u Kijevu.

Ukrajinski boksač je izjavio da će 'puškom braniti svoju kuću, ženu, djecu i voljene osobe' u intervjuu za CNN iz podruma svoje kuće u kijevskoj regiji, nekoliko dana nakon što je ruski predsjednik Vladimir Putin poslao desetke tisuća invazijskih vojnika u Ukrajinu.

  • +23
Ukrajinska vojska u Kijevu Izvor: TASS/Profimedia / Autor: Mikhail Skuratov

Meč protiv Joshue, koji je odmah zatražio revanš nakon poraza u rujnu, mogao bi se održati ovog ljeta. Poput Usyka, nekoliko ukrajinskih sportaša pridružilo se obrani svoje zemlje, poput bivšeg boksačkog svjetskog prvaka u lakoj kategoriji i dvostrukog osvajača zlatne olimpijske medalje Vasilija Lomačenka, koji se vratio kući u Belgorod-Dnjistrovski, blizu Odese.

Nakon što je u Ukrajini proglašena opća mobilizacija, muškarci u dobi od 18 do 60 godina ne mogu neovlašteno napustiti zemlju.