RUSKI EKSPRES

Ruski finale: Pariz Safini ili Kuznjecovoj

04.06.2009 u 20:16

Bionic
Reading

U finalu ženskog pojedinačnog turnira Roland Garrosa igrat će dvije Ruskinje, Safina i Kuznjecova. Tako je sigurno da će naslov sa zemljanog grand slama po drugi put otići u najveću zemlju svijeta

Zvuči čudno, ali Rusija je na pariškoj prašini proslavila tek jedan ženski trijumf. Prije pet godina Miškina je, također u ruskom finalu, svladala Dementijevu i probila led.

Pet godina poslije Ruskinje su dokazale da su najveća sila u svijetu tenisa i osigurale novi međusobni završni dvoboj. Dinara Safina bez osobitih je teškoća svladala Slovakinju Cibulkovu rezultatom 6:3, 6:3 i tako se plasirala u drugi uzastopni finale na ovom turniru. Lani je bolja bila Srpkinja Ivanović, no Safina je danas prva tenisačica WTA liste i nosi ulogu blagog favorita.

Blagog, jer s druge strane će stajati Svetlana Kuznjecova, igračica koju je i veliki Federer istaknuo kao najatraktivniju po igri. Nakon što je u četvrtini finala odigrala najljepši meč turnira protiv Serene Williams, Kuznjecova je u polufinalu svladala Australku Stosur rezultatom 6:4, 6:7(5), 6:3.

POLUFINALE

Dinara Safina (Rus/1) - Dominika Cibulkova (Svk/20) 6-3, 6-3
Svetlana Kuznjecova (Rus/7) - Samantha Stosur (Aus/30) 6-4, 6-7 (5), 6-3