Hrvati im dužni

Rusima prijeti izbacivanje sa SP-a u Kataru, ali oni su orijentirani samo na 'Vatrene'; njihov izbornik otkrio da sprema veliku osvetu

08.12.2020 u 10:35

Bionic
Reading

Ruski izbornik Stanislav Čerčesov komentirao je kvalifikacijsku skupinu za SP u Kataru i najavio osvetu Hrvatima koji su ih izbacili sa SP-a kojem su oni bili domaćin

Izvučene su skupine za kvalifikacijski turnir za plasman na Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine. Ždrijeb u Zürichu je hrvatsku nogometnu reprezentaciju smjestio u skupinu H sa Slovačkom, Rusijom, Slovenijom, Ciprom i Maltom. Skupinu je nakon izvlačenja prokomentirao izbornik Rusije Stanislav Čerčesov.

Ruski je izbornik Hrvatsku priželjkivao i u kvalifikacijama za Euro 2020. i to zato da se 'Vatrenima' osveti za poraz u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u Rusiji na kojem je Hrvatska na kraju uzela srebrnu medalju.

'Hrvatska nam je dužna i taj dug moramo vratiti. Znam da imaju novu reprezentaciju. Puno je majstora otišlo, ali oni koji su ušli u ekipi igraju u dobrim europskim klubovima. Hrvatska je i dalje opasna momčad, ali svejedno je dobro da igramo s njima, a ne s Njemačkom na primjer', rekao je Čerčesov koji u kvalifikacijama očito mislit naplaćivati dugove:

'Dužnici su nam i Slovačka i Slovenija', rekao je ruski izbornik jer je Rusija na Euru 2016. godine izgubila od Slovačke, a u playoffu 2010. godine ispala od Slovenije.

Ruski mediji su uglavnom zadovoljni ždrijebom i smatraju da moraju biti barem drugi. Ističu kako su sretni što nema reprezentacija kao što su Njemačka i Engleska, a najveća briga bi im zapravo moglo biti potencijalno izbacivanje s prvenstva.

Svjetska antidoniška agencija WADA ratuje s ruskim sportašima i vlastima zbog konstantnog korištenja dopinga u raznim sportovima i prijeti Rusima izbacivanjem iz natjecanja. Njihov je spor na Sportskom arbitražnom sudu u Lausanni, ali Ruse to uopće ne zabrinjava jer vjeruju kako je FIFA naklonjenija njima nego WADA-i i da nema šanse da će ih izbaciti sa Svjetskog prvenstva ako se tamo plasiraju.

Kvalifikacije se igraju od ožujka do studenoga 2021. godine, a play-off je na rasporedu od 24. do 29. ožujka 2022. Svjetsko prvenstvo će se održati od 21. studenog do 18. prosinca 2022. u pet katarskih gradova.