što je istina?

Rusi su objavili da Dejan Lovren napušta Zenit zbog rata u Ukrajini, a onda je stigao ekspresni odgovor

03.03.2022 u 13:06

Bionic
Reading

Pojedini ruski mediji objavili su da hrvatski reprezentativac i kapetan Zenita iz St. Peterburga Dejan Lovren traži raski ugovora. Kao razlog Lovrenove želje za odlaskom iz Zenita navodi se ruska agresija na Ukrajinu, ali...

Dejan Lovren (32) je u Zenit stigao u ljeto 2020. godine iz Liverpoola za 12 milijuna eura. Hrvatski je reprezentativac od tada za momčad iz St. Peterburga odigrao 47 utakmica, zabio je dva gola uz dvije asistencije te je postao i kapetan.

No, Rusija se zbog agresije na Ukrajinu našla pod sankcijama, te su svi klubovi izbačeni iz međunarodnih natjecanja, a velik broj ukrajinskih sportaša preko noći je napustilo svoje ruske klubove.

Tako se u pojedinim ruskim medijima pojavila informacija da hrvatski reprezentativac i kapetan Zenita Dejan Lovren traži raski ugovora. Kao razlog Lovrenove želje za odlaskom iz Zenita navodi se ruska agresija na Ukrajinu.

Ti su napisi odmah upalili alarm u redovima ruskog nogometnog velikana pa se ekspresno morao oglasiti i direktor kluba Aleksander Medvedev.

'U kontaktu sam s Dejanom. Potvrdio mi je da je informacija o njegovoj želji za raskidom ugovora besmislica i pokušaj provokacije', rekao je Medvedev za ruske medije i tako odlučno demantirao Lovrenov odlazak iz St. Peterburga.

Na žalost, Medvedev isto nije mogao potvrditi i za Lovrenovog suigrača, Ukrajinca Jaroslava Rakickog. On je zbog napada Rusije na Ukrajinu odlučio napustiti Zenit prije isteka ugovora, a klub mu je to i omogućio.

'Klub i naši navijači zahvaljuju mu se na vremenu provedenom s nama. Prepoznali smo njegov profesionalizam i strast koju je pokazivao igrajući za klub. Želimo Jaroslavu, njegovim prijateljima i obitelji sve najbolje', objavili su iz Zenita.