za nepovjerovati

Rusi se rugaju cijelom svijetu! Dva njihova moćna kluba u lovu na jednog od najboljih veznjaka talijanske Serie A

09.03.2022 u 13:03

Bionic
Reading

Iako su Fifa i Uefa sankcijama prema ruskom savezu i klubovima odlučili poduprijeti međunarodnu zajednicu koja pokušava zaustaviti invaziju na Ukrajinu, ruske klubove to očito ne uznemirava. Naime, prema pisanju medija, Krasnodar je poslao ponudu veznjaku Rome, Armencu Henrikhu Mkhitaryanu

Stranim nogometašima i trenerima zaposlenim u ruskom i ukrajinskom prvenstvu ugovori će biti 'suspendirani' do kraja sezone, a na proljeće će se moći slobodno angažirati u drugim klubovima i zemljama. S ruske strane, kojoj je od invazije na Ukrajinu zabranjen pristup sportskom svijetu i lišena je međunarodna natjecanja, cilj je 'olakšati odlazak' svih onih koji nisu našli dogovor sa svojim klubovima, objašnjava FIFA.

Stoga će imati 'pravo jednostrano suspendirati ugovor o radu' do 30. lipnja 2022., a moći će nastupati za klubove iz nekog drugog prvenstva, čak i izvan prijelaznih rokova. Strani igrači i treneri u Ukrajini imat će koristi od iste odredbe, kako bi im se omogućilo da 'rade i primaju plaću' dok traju sukobi.

Konačno, maloljetne igrače koji bježe iz Ukrajine FIFA će tretirati kao maloljetne izbjeglice, čime će pristupiti međunarodnom tržištu transfera koje je inače zatvoreno za mlađe od 18 godina.

Naravno, Uefa razmišlja isto, a ruskim je klubovima zabranila sudjelovanje u njezinim natjecanjima. S toga je vijest o ponudi Krasnodara Rominom veznjaku, Armencu Henrikhu Mkhitaryanu pomalo nevjerojatna.

Bogataši iz te zemlje očito ne mare za sankcije, ali i činjenicu da ruska valuta svakog dana gubi na vrijednosti.

Naime, Krasnodar je Armencu ponudio dvogodišnji bogati ugovor uz obećanje da će, nakon isteka ugovora, zasjesti u fotelju sportskog direktora. Mkhitaryanu ugovor s Romom traje do kraja sezone, a osim Krasnodara ovog 33-godišnjaka u svojim redovima želi i moskovski Spartak.