javnost u to vjeruje

Rusi planiraju šokirati Hrvatsku istim receptom kao i Španjolce?

06.07.2018 u 06:49

Bionic
Reading

Ruski mediji uoči utakmice svoje reprezentacije i Hrvatske u četvrtfinalu SP-a ponajviše se bave izvođenjem penala, kao da se prije toga 120 minuta neće ni igrati...

Igor Akinfejev i Danijel Subašić najspominjaniji su igrači uoči okršaja u subotu u Sočiju u ruskim medijima koji vjeruju da će njihova reprezentacija upotrijebiti sličnu taktiku kao protiv Španjolske: grčevito braniti svoju mrežu, a napadati samo u nuždi.

  • +46
SP u nogometu, osmina finala: Hrvatska - Danska Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Iako je naš golman naglasio da su penali lutrija u kojima je nemoguće predvidjeti pobjednika, u Rusiji pokušavaju analizom doći do odgovora tko ima prednost ako dođe do raspucavanja.

Dnevnik Sport Ekpress potrudio se usporediti rezultate oba golmana u prošlosti u takvim situacijama te su došli do zaključka da je Akinfejev bolje prolazio. Naime, 32-godišnji golman moskovskog CSKA još nikad nije poražen na penale. Dvaput u polufinalu i dvaput u finalu ruskog Kupa izlazio je kao pobjednik, a onda je sredio i Španjolce prošle nedjelje.

Što se Subašića tiče, pronašli su u arhivi utakmicu finala hrvatskog Kupa iz 2009. godine, onu u kojoj je Hajduk dostigao prednost Dinama 3:0, ali je zatim s Danijelom na golu izgubio nakon penala. Izgubio je sa splitskim klubom na isti način i od Zagreba, dok je trijumfirao protiv Slavena, a onda i u dresu Monaca u francuskom Kupu protiv Sochauxa, da bi se u potpunosti proslavio protiv Danske u osmini finala SP-a.

'Subašić je protiv Danaca obranio više penala u raspucavanju nego u cijeloj karijeri,' hrabri se spomenuti dnevnik list, uvjeren da ne može ponoviti takvu večer.

No, možda neće biti ni potrebno, jer Hrvatska ima plan sve riješiti u regularnom vremenu, za razliku čini se od ruske reprezentacije...