prozivala ga zbog (NE)cijepljenja

Rumunjska tenisačica u velikom dopinškom skandalu, a ovakvu reakciju Novaka Đokovića sigurno nije očekivala

22.10.2022 u 16:29

Bionic
Reading

Bivša prva tenisačica svijeta, Rumunjka Simona Halep u petak je doznala kako je privremeno suspendirana zbog pozitivnog dopinškog nalaza na zabranjenu supstancu roxadustat tijekom ovogodišnjeg US Opena. Ali da ne bi ostala usamljena u svojoj borbi za istinu, pobrinuo se Novak Đoković

Međunarodna jedinica za teniski integritet (ITIA) objavila je vijest o suspenziji Rumunjke Halep.

Roxadustat je lijek koji se koristi protiv slabokrvnosti.

'I A i B nalaz 31-godišnje tenisačice iz Rumunjske Simone Halep bili su pozitivni te je stoga suspendirana prema članku 7.12.1 Teniskog antidopinškog programa', objavila je ITIA.

>> Rumunjska tenisačica i bivši svjetski br. 1 doživjela veliko poniženje; sportaši se ovoga groze

Halep je vijest o pozitivnom nalazu okarakterizirala kao 'najveći šok u životu'.

'Ideja kako bih varala nikada mi nije niti došla na pamet tijekom čitave karijere, to je potpuno u suprotnosti sa svim vrijednostima kojima sam učena. Suočena s ovakvom situacijom, osjećam se zbunjeno i izdano', objavila je Halep putem twittera.

Odmah se u proces uključio bivši svjetski br. 1 u muškoj konkurenciji, Novak Đoković koji je preko svoje Udruge profesionalnih teniskih igrača (PTPA) stao uz Simonu Halep.

'PTPA će tražiti da Simona Halep, kao i svi ostali tenisači, imaju pošteno suđenje tijekom cijelog postupka. Borit ćemo se za njena prava i tražit ćemo transparentnost za sve ostale tenisače', naglašeno je iz Đokovićeve asocijacije.

No, zanimljivo je da je Simona Halep bila među najglasnijima u vrijeme kada je Đoković prolazio najteže trenutke karijere, one u Australiji.

Đokoviću je nakon sportsko-diplomatskog skandala oduzeta viza i deportiran je iz Australije jer nije dobio medicinsko dopuštenje za nastup na Australian Openu zbog toga što nije bio cijepljen.

'Ovo nije bilo potrebno tenisu. Nije mi se uopće dopala cijela situacija, jer zna se koga se sluša. Ja sam cijepljena, a kada stručnjaci to savjetuju, onda se takve sugestije slušaju bez pogovora', rekla je svojevremeno Halep na pitanja o zabrani za Đokovića.