PREOKRETOM U POLUFINALE

Rukometno čudo mladih Hrvata protiv domaćina Danske

04.08.2016 u 14:33

Bionic
Reading

Hrvatski juniori napravili su malo rukometno čudo, plasirali su se u polufinale europskog prvenstva nakon što su preokretom svladali domaćina Dansku s 32:29 (13:13)

Nakon prolaska u glavnu fazu natjecanja i slavlja nad Norveškom, pred izabranicima Hrvoja Horvata stajala je najvažnija utakmica europske smotre u kojoj je i bod bio dovoljan za prolaz u polufinale i borbu za medalju.

U prvom poluvremenu bio je to izjednačeni dvoboj (13:13), ali u deset minuta nastavka naši reprezentativci upali su u crnu rupu i Danska je otišla na velikih i, činilo se, nedostižnih 23:17.

No mladi hrvatski rukometaši nisu se predali, polako su sustizali prednost Danske te su s nekoliko sjajnih serija u 52. minuti preokrenuli na plus pet (30:25).

HRVATSKA: Špikić, Car; Perić, Glavaš 3, Zobec, Mandić 4, Markušić 4, Jelinić 3, Radoš 2, Severec, Šipić 5, Obranović, Babić 7, Vrdoljak 2, Manci Mičević 2, Ćorić.
DANSKA: Brasen, Gade; Nielsen, Olesen 2, Ladefoged Blazejewicz, Mensing 5, Norager 2, Laeso Christensen, Bitsch 3, Saugstrup 6, Nikolajsen 1, Holm Haack 4, Bergholt 1, Augustinussen 4, Svane Peschardt 1.

Do kraja utakmice Danci nisu mogli ozbiljnije zaprijetiti i slavlje je moglo početi. Tako je 'izgubljena generacija 1996.' (deseti u Europi kao kadeti, 14. na svijetu godinu dana kasnije) pokazala svima kako ima materijala za velike stvari.

'Čast mi je voditi momčad poput ove. Odigrali su odlično i vratili se u utakmicu kada je bilo najteže. Idemo na Španjolce. Bit će teško, ali s ovakvim samopouzdanjem možemo svašta napraviti i svakome pomrsiti planove', rekao je izbornik Hrvoje Horvat za hrs.hr.

Hrvatska polufinale igra u petak u 18 sati, a protivnik je Španjolska. U drugom polufinalu igraju Francuska i Njemačka.