OTVORIO DUŠU

Rukometna legenda u očaju: Žele moju smrt!

27.03.2014 u 12:08

Bionic
Reading

Europska rukometna federacija (EHF) otvorila je prije nekoliko dana disciplinski postupak protiv trenera Kielcea Talanta Dušebajeva nakon incidenta na subotnjoj utakmici protiv Rhein-Neckar Löwena, a sada se o cijelom događaju preko medija izjasnio i 'okrivljenik'

Podsjećamo, incident se dogodio u utakmici osmine finala Lige prvaka (Kielce – Löwen 32-28). Dušebajev se zaletio prema gostujućem treneru Gudmunduru Gudmundssonu, a za vrijeme verbalnog sukoba u jednom je trenutku, barem tako djeluje prema snimci, domaći strateg udario kolegu u trbuh, a na konferenciji za novinare optužio je trenera bundesligaša za provokacije tijekom dvoboja.

Dušebajev je o cijelom slučaju progovorio za Super Express.

'Da, trčao sam prema njemu, ali nisam ga udario. Samo sam mu rekao što mislim o njegovom ponašanju. Vidio sam svašta, ali ono što je on radio nikada prije. Pokazao sam na konferenciji za novinare što je taj gospodin učinio. Tijekom utakmice pogledao me i uhvatio se za ja.., a nakon toga svoju ruku usmjerio prema ustima i znate već što je sugerirao. Bio sam šokiran', pričao je Dušebajev.

Sukob nakon utakmice


'Ekstremna je to drskost. I sada oni žele suspendirati mene, a možda nakon toga i moju smrt. No neće nikada dobiti moju glavu. Neka se odmah dogodi da počnu drugu utakmicu s 10:0', dodao je.

I to nije bilo sve od nekada fenomenalnog igrača koji je najveće trenerske uspjehe ostvario s nekada moćnim Ciudad Realom (tri titule u Ligi prvaka).

'Njemački novinari prave od njega anđela, a od mene vraga. To je licemjerno! Provjerite Gudmundssonovo ponašanje. Koliko je taj čovjek uzrokovao konflikata u Bundesligi i dok je bio islandski izbornik... Lista njegovih incidenata je jako duga, a on glumi nevinašce.'