PRIPREME ZA SP

Rukometašice stradale od Crne Gore

22.11.2011 u 13:21

Bionic
Reading

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija izgubila je i drugi prijateljski susret protiv Crne Gore u Baru u sklopu priprema za odlazaka na Svjetskog prvenstvo koje će se od 2. do 18. prosinca održati u Brazilu.

Nakon podnošljivog 28-31 (15-15) poraza u ponedjeljak, u utorak ujutro naše djevojke su izgubile s neugodnih 25-35 (15-18).

Ponovno je najefikasnija u našoj reprezentaciji bila Andrea Penezić sa sedam golova, dok je Radičević postigla čak 13 pogodaka za Crnu Goru.

Izbornik Vladimir Canjuga je, kao što je i najavio, dao veću prigodu djevojkama iz drugog plana no ona to očito nisu iskoristile.

'Prvo poluvrijeme igrali smo u najjačoj postavi i unatoč čak 12 tehničkih grešaka odigrali smo dobro. Drugi dio smo odigrali katastrofalno u obrani, a o igri u napadu najviše govori podatak da nam je Radičević zabila 13 golova od čega čak 11 iz kontri, dakle kao rezultat naših napadačkih grešaka. Ne mogu biti zadovoljan, moje cure očito su ovo shvatile kao trening utakmicu, pristup je bio bez volje i želje, a upravo ovakve utakmice služe stvaranju pobjedničkog menitaliteta. To je već duže vrijeme boljka ženske reprezentacije i to se mora mijenjati. Razočaran sam pristupom djevojaka koje su ušle s klupe. Ovo im je bila prigoda da se dokažu, no ispalo je da nemamo širinu. Imamo još 10 dana priprema, moramo to izmijeniti jer u Brazilu taj pristup neće proći', rekao je Canjuga.

Naše djevojke vraćaju se u svoju bazu u Poreč gdje će trenirati do ponedjeljka, te će u subotu i nedjelju u Novigradu Istarskom i Kašteliru odigrati posljednje dvije pripremne utakmice, a protivnik će biti Srbija.

Hrvatska u Brazil odlazi 30. studenoga.