DRUGO MJESTO U SKUPINI

Rukometašice sigurno do nove pobjede

05.08.2012 u 18:37

Bionic
Reading

Hrvatske rukometašice su uspješno završile natjecanje po skupinama na Igrama u Londonu i pobjedom 37:14 (17:6) protiv domaćina Velike Britanije upisale četvrtu pobjedu u nizu

Hrvatice su potvrdile dugo mjesto u skupini, a 'lakši trening' izbornik Canjuga je iskoristio kako bi rasporedio minutažu i dao priliku svim igračicama u svom sastavu.

Prepuna dvorana Copper Box fanatično je skočila kada su Britanke u 13. minuti smanjile na 6:5, no tada su se Hrvatice uozbiljile i do kraja poluvremena simpatičnim i borbenim domaćicama dozvolile još samo jedan gol. U međuvremenu su im zabile 11 u nizu.

Drugo poluvrijeme poslužilo je za popunjavaje statistike i na kraju su se sve Hrvatice (osim vratarki) upisale među strijelce. Šerić, Bašić i Jovetić zabile su po pet, Milanović-Litre i Zebić po četiri, Horvat i Franić po dva... Grubišić je upisala 10 obrana, a Jelčić 12, ukupno su upisale više od 60 posto obrana. Udarne snage su malo odmorile i čekaju rasplet skupine B, nakon kojeg će naše djevojke znati hoće li u četvrtfinalu igrati protiv Koreje, Španjolske ili Norveške. Tko god dođe, bit će težak protivnik, ali ne i neprelazna prepreka prema borbi za medalje.

U zadnjem napadu Britanka Fairbrother je zabila svoj treći gol na utakmici i zadnji gol Britanki do idućih Igara i onda je uslijedila scena za pamćenje. Sedam tisuća navijača je ustalo i zaglušujućim ovacijama pozdravilo svoju ekipu koja je u pet dvoboja upisala gol razliku -75. Dale su sve i lavovski su nagrađene od svojih navijača.

Hrvatski ogled u četvrtfinalu na rasporedu je u utorak.