REMI S KIELOM

Rukometaši Zagreba na korak do senzacije protiv dream teama!

21.04.2012 u 20:45

Bionic
Reading

Rukometaši CO Zagreba imali su u 38. minuti plus sedam protiv Kiela, ali su na kraju spašavali pobjedu te u Njemačku na uzvrat odlaze bez prednosti jer utakmica je završila 31:31

'Zagrebašima' je u goste stigao ugledni i jaki njemački Kiel, koji u jednoj od najjačih svjetskih liga ima niz od čak 28 pobjeda, što dovoljno govori o snazi ovog rukometnog diva. Zagreb je pak prošlog vikenda potvrdio da, ako nije dovoljno motiviran, može gubiti i od momčadi koje su za klasu ispod njega, pa se novi trener Slavko Goluža koji je zamijenio Ivicu Obrvana našao na velikim mukama, kako 'dignuti' igrače.

Naravno, u ovoj utakmici nije bio upitan motiv, već da svojim igračima izbije strah jer objektivno gledajući - Zagreb protiv Kiela nema (pre)velikih izgleda. Gosti su prepuni velikih zvijezda - od Omeyera, Ahlma, Jiche, Ilića, Narcissea, a prošle su godine ispali upravo u ovoj fazi natjecanja pa bi novi kiks donio probleme Gislasonu

Rukometaši Zagreba s velikom su dozom straha ušli u dvoboj protiv Kiela jer gotovo nevjerojatno zvuči podatak da su u prvih 12 minuta utakmice zabili tek jedan gol, i to iz sedmerca. Bio je Horvatov gol, a sve ostale pokušaje ili je branio Omeyer ili su Golužini igrači slali kraj gola.

Na drugoj strani Jicha, Andersson i Narcisse nisu imali problema i nakon desetak minuta bilo je 1:6 za Nijemce. Zabio je u 12. minuti Horvat svoj drugi gol i pokrenuo suigrače. Dodatno ohrabrenje stiglo je minutom odmora koji je Goluža morao pozvati i Zagreb se – trgnuo. Jicha i Ahlm zabili su za 3:8, a onda je probudio Marin Šego, ali i igrači u napadu, pa je Zagreb serijom 5:0 stigao do 8:8, a potom i do plus tri (12:9 odnosno 14:11), a s tom se prednošću Zagreba otišlo i na poluvrijeme (15:12).

Početak drugog dijela bio je jednak završnici prvog, u znaku Zagreba, te se prednost i dalje povećavala. Posebno raspoloženi bili su vratar Šego te Horvat i Špilar i oni su odveli suigrače do plus sedam (22:15).

No u prvoj crnoj rupi u drugom dijelu gosti serijom 3:0 smanjuju prednost na minus četiri te hvataju rezultatski priključak.

Kako je utakmica odmicala, na vidjelo je počelo izlaziti i rukometno znanje, iskustvo i dužina klupe, pa se i rezultat mijenjao u korist Nijemaca. U to je završnici ključni igrač Kiela bio Zeitz koji je pogodio i za konačnih 31:31. Najefikasniji kod Zagreba bili su Horvat (osam golova), Kopljar (sedam) i Špiler (šest).

Slavko Goluža
U uzvratu nemamo što izgubiti, idemo tamo na pobjedu da se vratimo kao heroji.

No, bez obzira na ovaj rezultat, Zagreb je bio na korak do velike senzacije. A tko zna, možda Goluža dečke pripremi za uzvrat i da crne rupe traju manje.

Slavko Goluža, trener Zagreba, nakon utakmice bio je tužan i poprilično uzrujan što njegova momčad nije uspjela stići do pobjede i što je prosula prednost u završnici.
'Igrati protiv Kiela nije jednostavno, cijelo zalaganje nam se srušilo u zadnje dvije minute, no ne zamjeram svojim igračima. U kratko vrijeme uspjeli smo parirati ekipi kao Kiel koju svi zovi dream team. Žao mi je zbog dečkiju što nismo pobijedili da nagrade sebe', kazao je u mikrofon HRT-a Goluža.

'Znate, nije lako igrati protiv Kiela, momčadi s takvim budžetom. Trebamo biti zadovoljni, ali ostaje žal za pobjedom. Govorio sam igračima da se opuste, da se ne boje. No moram pohvaliti sve igrače, od najmlađeg Šprema do Tončija', dodao je Goluža.

Za uzvrat u Njemačkoj u kratko vrijeme pokušat će svoje igrače uvjeriti kako imaju kvalitetu da šokiraju veliki Kiel.
'U uzvratu nemamo što izgubiti, idemo tamo na pobjedu da se vratimo kao heroji. U to želim uvjeriti svoje igrače za uzvrat', kazao je Goluža koji je o sudačkom paru samo kratko rekao kako ne ih ne želi komentirati, ali kako 'misli da nisu imali isti kriterij.'

'U drugom poluvremenu smo stali igrati obranu, dozvolili smo da dođu blizu gola i stvarno je šteta što u ovakvoj atmosferi nismo ubilježili pobjedu', nakon utakmice u mikrofon HRT-a kazao je snažni igrač Zagreba Jakov Gojun

'Trener Goluža nam je u poluvremenu rekao kako se ova utakmica pobjeđuje samo obranom, no nekoliko njihovih polukontri te par sudačkih odluka prevagnulo je i ispustili smo sedam golova razlike. Šteta, zabili smo večeras Kielu dosta lakih golova, ali nismo pobijedili. No u Njemačkoj se sigurno nećemo predati i ići ćemo na pobjedu.'