ŽDRIJEB LIGE PRVAKA

Rukometaši Zagreba izvukli Barcelonu; nemoguća misija!

24.03.2015 u 12:35

Bionic
Reading

Nakon što su rukometaši PPD-a Zagreba u osmini finala Lige prvaka izbacili danski Kolding doznali su i protivnika u četvrtfinalu ovog elitnog natjecanja. U borbi za odlazak na Final Four protivnik će im biti moćna Barcelona, vlasnica osam titula prvaka Europe, zbog čega je najtrofejnija momčad Starog kontinenta

Kada je riječ o rukometašima PPD-a Zagreb, ništa nije nemoguće, a čini se da je i legendarni igrač Veselin Vujović, koji s klupe vodi ovu nadarenu momčad, ulio toliko potrebno samopouzdanje igračima. Uostalom, momčad koja je nadigrala u grupnoj fazi bogate i moćne momčadi kao što su Kiel i PSG svakako zaslužuje poštovanje ostalih. Međutim nadigrati Barcelonu u dvije utakmice, momčad u kojoj igraju Nikola Karabatić, Kiril Lazarov, Danijel Šarić (golman koji je proslavio Katar), tamnoputi Cedric Sorhaindo i ostali, u ovom trenutku čini se kao nemoguća misija.

Podsjetimo, PPD Zagreb uoči ždrijeba čekao je protivnika od velike četvorke: Kiel, Barcelona, Veszprem i Kielce. I prije ždrijeba je bilo jasno da ih čeka težak protivnik, a mogu li uz krcatu zagrebačku Arenu i više od 15.000 navijača napraviti još jedno čudo, saznat ćemo sredinom travnja. Igrači kao što su sjajni golman Filip Ivić i Ivan Stevanović, zatim sve bolji Luka Stepančić, Sandro Obranović, Josip Valčić i drugi spremni su za još jedan podvig. Treba reći da PPD Zagreb prvu utakmicu igra u Zagrebu, a uzvrat u legendarnoj Blau Grani, dvorani smještenoj uz nogometni stadion Camp Nou.

Podsjetimo, Barcelona je u posljednjih 20 godina osvojila čak sedam titula Prvaka Europe, a zanimljivo je spomenuti kako je krajem 90-ih godina stigla do trofeja slavljem u finalima upravo protiv Zagreba (1997, 1998, 1999).

Prve utakmice na rasporedu su između 8. i 12. travnja, a uzvrati se igraju od 15. do 19. travnja.

Parovi četvrtfinala Lige prvaka:


HC PPD Zagreb (CRO) - FC Barcelona (ESP)
HC Vardar (MKD) - Vive Tauron Kielce (POL)
PSG Handball (FRA) -MKB-MVM Veszprem (HUN)
MOL-Pick Szeged (HUN) - THW Kiel (GER)

374652,372437,374828,371097