izvrsna kupovina

Rukometaši PPD Zagreba doveli zvučno pojačanje iz Katara

11.09.2017 u 20:52

Bionic
Reading

Momčad PPD Zagreba doslovno je u posljednjem danu prijelaznog roka dovela 'kapitalca' u svoje redove. Stigao je Žarko Marković (31), Crnogorac koji je igrajući za Katar na SP-u 2015. osvojio srebrnu medalju i bio drugi strijelac cijelog natjecanja

Ovog ljeta PPD Zagreb prodao je Luku Šebetića, a na pripremama se teško ozlijedio David Miklavčić. 'Plinari' su tako ostali samo na jednom desnom vanjskom, Mariju Vuglaču i bilo je jasno da u novu sezonu Lige prvaka ne mogu samo s jednim ljevakom.

Potraga je potrajala, doslovno do posljednjeg dana prijelaznog roka. A onda senzacionalna kupovina. Trener PPD Zagreba Kasim Kamenica dobio je izuzetno pojačanje, Crnogorca Žarka Markovića (31). Ovaj 203 centimetra visoki lijevi vanjski igrao je za Budućnost, skopski Metalurg, njemački Göppingen, HSV, a u redove 'zagrebaša' dolazi iz katarskog El Jaisha.

Marković je do 2012. godine igrao za Crnu Goru, a potom je dobio katarsko državljanstvo. Na SP-u 2015. u Dohi igrao je za Katar, bio je najbolji strijelac reprezentacije (67 golova) i ukupno drugi najbolji na cijelom natjecanju. Katar je osvojio srebrnu medalju, a Marković izborio mjesto u najboljoj momčadi!

PPD Zagreb napravio je sjajan posao jer Markovića je želio i jaki njemački Kiel, no 'zagrebaši' su ga ipak uspjeli preoteti 'zebrama'. Debitirati bi trebao već u 1. kolu Lige prvaka, 16. rujna PPD Zagreb gostuje kod švedskog Kristianstada.