SUPERSPORT HNL - 14. KOLO

Rudešov trener želi bod(ove) na Poljudu: Svojevoljno sam napustio Hajduk...

03.11.2023 u 10:53

Bionic
Reading

Nakon pobjede 3:1 nad Slaven Belupom u osmini finala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa i ulasku u četvrtfinale ovog natjecanja, pred nogometašima Rudeša nova je prvenstvena zadaća. Ove subote, 4. studenog od 18.10 sati (MAXSport 1, MAXtv), momčad Tonija Golema igra u Splitu protiv Hajduka.

Dva prvenstvena remija, bez primljenog gola protiv Slaven Belupa i Varaždina, te pobjeda 3:1 uz spektakularan gol Srbljinovića za ulazak u četvrtfinale Kupa, podigli su atmosferu u klubu sa zapadnog dijela Zagreba. Jasno, ostali su 'prizemljeni', ali sada s dodatnim elanom dolaze pokazati 'zube' i Hajduku.

'Napokon smo se napunili samopouzdanjem, vidjeli smo da možemo igrati s momčadima koje su par mjesta ispred nas. Idemo na Poljud u dobrom tonusu. Hajduk ima problema sa svojim izostancima, mi sa svojima, ali imamo se za što hvatati, na račun ovih zadnjih par utakmica. Imamo sve preduvjete da pružimo dobar otpor i probamo uzeti bod. Ili čak i nešto više', rekao je trener Toni Golem.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Rudeš u ovu utakmicu ulazi bez tri važna igrača, a to su Srbljinović, Latković i Miguel Campos, koji imaju po tri žuta kartona. No, i Hajduku nedostaje važan trojac (Livaja, Krovinović, Melnjak).

'Da, nedostaju nam ta trojica, ali i Karlo Špeljak vuče nekakve posljedice s utakmice protiv Varaždina. Upitan nam je i vratar Marković, koji je na zadnjoj prvenstvenoj utakmici imao nezgodan pad, te su mu liječnici preporučili mirovanje. U konkurenciju nam se pak vraćaju Lazarov, Šehić, Mašala. Čak je i Oddei počeo trenirati. Istina, malo su trenirali, ali je moguće da budu u kadru. Što se njihovih izostanaka tiče, spomenuta trojica su možda i najbolji igrači Hajduka zadnjih par godina. Vidim da je i Sigur nešto ozlijeđen, imaju problema i na stoperskim pozicijama, falit će im. No, Hajduk ima širok kadar. Igra pred svojim navijačima, stigao mu je i novi trener. Doduše, mučili su se i protiv Slaven Belupa, pa i u Kupu protiv Jadrana. Njima je imperativ, jer smo vidjeli da nisu lagano stizali do pobjeda. Mi moramo samo hrabro uči u utakmicu. Imamo i temelja za optimizam. Mislim da moramo uzeti loptu i igrati nogomet, i što više utakmica bude odmicala to će naše šanse rasti. Bitno je da ne podlegnemo atmosferi. Imamo svoje šanse, koliko god to zvučalo pretenciozno, jer smo zadnji s tri boda. No, sada smo skupa već dva mjeseca, sve ide na bolje. Fali nam samo ta jedna pobjeda u prvenstvu, da se uhvatimo i za nju i da hvatamo priključak prema Istri'.

Trener Golem u Rudeš je stigao baš s Poljuda. Kakve su emocije pred povratak u Split?

'Emocije su uvijek uz Hajduk. Ja sam iz Splita, prošao sam cijelu njegovu školu, u dva navrata bio i pomoćni trener seniorskoj momčadi Hajduka te donedavno i trener juniora. Naravno da su to emocije i ne trebao o tome puno pričati. Ali ja sam svojevoljno napustio juniore Hajduka i došao u Rudeš, prihvatio ovu ponudu. I idem dolje kao trener Rudeša, pokušati napraviti sve što je u mojoj mogućnosti da se kući vratimo s kojim bodom', naglasio je Rudešov trener, potvrdivši svoj profesionalni stav.

Nego, u subotu će biti točno šest godina od pobjede na Poljudu 3:2.

>> U Hajduku se tog dana nikako ne žele sjetiti, policija je čuvala igrače

'Da? Zanimljivo. Ja sam nakon tog Hajdukovog poraza stigao na Poljud, s trenerom Željkom Kopićem', s osmijehom na licu završio je Toni Golem.

Rudeš u posljednje dvije prvenstvene utakmice nije primio ni gola. Velike zasluge za takav učinak pripadaju i iskusnom 33-godišnjaku Mateu Pavloviću, iza kojeg su godine igranja na najvišem nivou.

'Da, stabilizirali smo se. Na tim utakmicama, ali i ovoj pobjedi u Kupu, gradimo optimizam. Na Poljudu je uvijek izazovno igrati. Sigurno će doći velik broj Hajdukovih navijača, ali mi idemo probati nastaviti naš niz, to jest ne primiti gol. Pa možda čak i napraviti nešto više', najavio je Pavlović.

Sportski, odmjereno, hrabro... A takav pristup uvijek može donijeti uspjeh.

  • +7
SuperSport Hrvatski nogometni Kup, osmina finala, NK Rudeš - NK Slaven Belupo Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL
Sažetak dvoboja Jadran LP - Hajduk 0:2 Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport
Standings provided by Sofascore