RUDEŠ SLAVIO NA POLJUDU

U Hajduku se tog dana nikako ne žele sjetiti, policija je čuvala igrače

03.11.2023 u 06:30

Bionic
Reading

Ove subote 4. studenog na Poljudu će od 18.10 sati (MAXSport 1, MAXtv) snage odmjeriti Hajduk i Rudeš. Riječ je o utakmici 14. kola SuperSport Hrvatske nogometne lige

Nogometašima Rudeša ovo je treća sezona u društvu najboljih hrvatskih klubova. I u toj povijesti nogoloptanja s najboljima imaju upisanih devet utakmica protiv Hajduka.

U tih devet ogleda Hajduk je slavio sedam puta dok je Rudeš pobijedio u dva navrata.

Bilo je to u sezoni 2017./18., koja je ujedno bila premijerna za Rudeš u 'eliti'.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE

Posebno se pamti uspjeh Rudeša u utakmici 15. kola, a koja se igrala istog datuma kao i ova što slijedi. Točnije 4. studenog 2017. godine.

Hajduk je u toj utakmici poveo 2:0, a golove su zabijali Borja Lopez i Ohandza. Momčad Bilih tada je vodio Joan Carrillo dok je na Rudešovoj klupi bio njegov sunarodnjak Inaki Alonso.

I 'skuhao' je Španjolac u drugom dijelu preokret. Gosti iz Zagreba zabili su tri gola. Dva je postigao Juanan Entrena, a jedan Mario Budimir.

Zanimljivo, za Hajduk je tada igrao Toma Bašić dok danas za Rudeš igra njegov brat Jakov. Također, dres Hajduka tada je nosio Edin Šehić, koji je sada pak u dresu Rudeša. Istina, oporavljao se od ozljede duže vrijeme, ali za ovu bi utakmicu mogao biti u kadru.

Na golu Rudeša u toj je utakmici branio Josip Čondrić, a njegov brat Stipe danas je direktor u NK-u Rudeš.

A ta je utakmica odredila i sudbinu aktualnog Rudešovog trenera Tonija Golema. Naime nakon utakmice došlo je do velikih protesta Hajdukovih navijača, čak je i policija čuvala Poljud, a Uprava je smijenila Carrilla.

'Da, sjećam se, nakon te utakmice na Poljud je stigao Željko Kopić, a ja sam mu bio asistent', prisjetio se Golem tih dana, kada se na Poljudu nije baš ugodno živjelo.

  • +7
SuperSport Hrvatski nogometni kup, osmina finala, NK Rudeš - NK Slaven Belupo Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL
Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport