SUPERSPORT HNL - 7. KOLO

Rudeš sanja pobjedu, Hajduku možda i bolje što nema Leke; evo gdje gledati utakmice

02.09.2023 u 11:02

Bionic
Reading

Ove subote nastavlja se 7. kolo SuperSport Hrvatske nogometne lige. U Kranjčevićevoj ulici u Zagrebu snage će od 19 sati odmjeriti Rudeš i Gorica, dok u 21.05 sati na Poljudu počinje ogled Hajduka i Istre 1961

RUDEŠ - GORICA (19 sati, MAXSport 1, MAXtv)

Nogometaši Rudeša prošlog su vikenda u Puli, remijem 0:0 protiv Istre 1961, stigli do prvog ovosezonskog boda. Nakon pet kola i svih pet poraza, možemo čak reći, uvukla se nervoza u klub sa zapadnog dijela Zagreba. No, trener Robert Prosinečki imao je apsolutno povjerenje Uprave, jer njegova momčad zna igrati, ne kalkulira, i nije da se samo brani. Istina, zbog toga je možda i bila bez bodova, ali mora se priznati, što i trener naglašava, riječ je o mladoj i neiskusnoj momčadi.

No, sada se lakše diše, a potvrđuju to i riječi najiskusnijeg igrača Rudeša, 33-godišnjeg Ivana Tomečaka.

'Nije jednostavno doći do bodova, bez obzira na to što igraš dobro. Jer to su sve iskusne momčadi. Brojni su igrači koji godinama već igraju u HNL-u. Za razliku od nas, jer u momčadi imamo puno mladih igrača, kojima je ovo prvi susret s nogometom na ovom nivou. Neke stvari ne događaju se preko noći, ali mislim da bi ovo mogla biti prekretnica te da ćemo nastaviti skupljati bodove', rekao je Tomečak, koji će predvoditi Rudeš protiv kluba u kojem je igrao prošle sezone. Istina, malo redizajniranog, jer prošlog je tjedna s klupe otišao Željko Sopić, a zamijenio ga je Dinko Jeličić.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

'Gorica je jako dobro ušla u prvenstvo, na energiju gospodina Sopića s kojim sam surađivao, baš kao i s tim dečkima. Prošle sezone, nakon lošeg ulaska, uspjeli smo napraviti odličan rezultat, podigli se iz 'mrtvih', a na krilima toga oni su ušli u (n)ovu sezonu, pozitivno i u odličnoj atmosferi. Sopić je napustio njihove redove, tako da sve to utječe na ekipu. Istina, došao je Dinko Jeličić, ali igračima će trebati neko vrijeme na privikavanje. No, bez obzira na sve, oni su odlična momčad, koja ima glavu i rep'.

  • +12
Istra 1961 - Rudeš, SuperSport HNL, 27.8.2023. Izvor: Cropix / Autor: Goran Sebelic

Gorica je, dakle, doživjela stanoviti šok odlaskom Sopića. U petak je predstavljen novi trener Dinko Jeličić, ali kako je naglasio, nekih posebnih promjena unutar sustava igre neće biti. Barem ne prije reprezentativne pauze, koja stiže nakon ovog kola.

'Zahvaljujem predsjedniku (op.a. Črnku) i sportskom direktoru (Op.a. Brkljači) što su me pozvali, dali mi ovu priliku. Kad se ova opcija pojavila, odmah sam je prihvatio jer mi se svidio projekt koji su mi njih dvojica predstavili. Uz to, sviđa mi se i što Gorica ima karakternu momčad, iako izmijenjenu u odnosu na završnicu prošle sezone, budući da mi je karakter momčad izuzetno bitan u radu. Također, važno mi je što je klub dobro posložen i stabilan na svim razinama, i vjerujem da zajedno možemo biti uspješni', rekao je trener Jeličić, te najavio ogled.

'Momčad je na okupu, s ozljedama nemamo problema. Momci su odradili odličan tjedan, a ja sam im se priključio prije dva, tri dana. Asistenti Krnjić i Mujdža odradili su sjajan posao. Plan je da ono što su prezentirali u utakmici protiv Belupa nastavimo i u ovoj. Želimo dominirati, želimo osvojiti tri boda. I želimo ovu pauzu dočekati barem na jednoj poziciji više. Znam da i Rudeš želi uzeti bodove, posebice nakon Pule gdje im se otvorilo, sigurno će se bacati na glavu da poremete naše planove, koji su isti takvi'.

Više doznajte OVDJE.

HAJDUK - ISTRA 1961 (21.05 sati, MAXSport 1, MAXtv)

U Splitu 'temperatura' raste iz dana u dan. Osim što je Hajduk vodeći, sa svih pet pobjeda, na Poljud je stiglo još jedno pojačanje. Riječ je o Filipu Uremoviću. Naravno, i svakog časa mogla bi osvanuti vijest o dolasku Mihaela Žapera.

No, isto tako, trener Ivan Leko uspijeva zadržati mirnoću i koncentraciju unutar momčadi. Što će joj svakako trebati, jer u goste dolazi Istra 1961. A Leko još nije svladao Istru: Leko je u Puli izgubio 0:3, a u Poljudu odigrao 2:2 i Istra se ne nalazi usred niza od devet prvenstvenih uzastopnih pobjeda Bilih.

U kadar Hajduka nakon duge pauze vraća se Lovre Kalinić. Kapetan Bilih nastradao je krajem listopada prošle godine u susretu s Lokomotivom. Deset mjeseci nakon Lovre će opet biti u zapisniku, iako je jasno da će mu još trebati vremena za uhvatiti pravu formu.

Treneru Leki ovo četvrti od pet dvoboja koliko je dobio suspenzije. I zato je pred novinare u najavi utakmice sjeo pomoćni trener Hajduka Adnan Čustović.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

'Sve je pozitivno nakon pet pobjeda. Znamo da je Istra ekipa koja igra ofenzivni nogomet. Mogu biti opasni, zadnje tri utakmice nisu poraženi. Puno puta se vraćaju u utakmicu, protiv Osijeka i Slaven Belupa su se vratili nakon dva gola zaostatka. Ali, više bih se fokusirao na našu momčad. U pozitivnom smo trenutku, pet pobjeda, četiri iz prošle sezone. Pričamo o rekordu, ali moramo biti maksimalno koncentrirani, da budemo na 200% i ostvarimo novu pobjedu', rekao je u najavi utakmice Čustović, a potom dodao:

'Naši momci pokazuju da idu do kraja, maksimalno ozbiljno pristupaju svakoj utakmici. Tako je bilo i u Varaždinu gdje smo s motivacijom u drugom poluvremenu i navijačima koji su nas pogurali u teškim trenucima zaslužili pogodak Dajakua i pobjedu'.

Istra 1961 u prošlom je kolu ostala 'kratka' za dva boda. Bila je domaćin Rudešu, ali nije se predstavila u nekom posebnom izdanju. I zato je pitanje što može protiv goropadnog Hajduka na punom Poljudu.

Utakmicu je najavio trener David Catala.

'Veliki izazov je pred nama, ali trebamo biti spremni na sve. Vidim da su igrači spremni, mislim da se možemo natjecati protiv svake ekipe i idemo s dobrim uvjerenjem. Bez obzira igramo li protiv top ekipa ili slabijih momčadi, moja očekivanja su uvijek ista, da budemo hrabri, da imamo loptu u posjedu što više možemo i da idemo po pobjedu. To je naš target, znamo da će biti teško i da trebamo pokazati najbolju verziju sebe, ali moramo ići s takvim mentalitetom na svaku utakmicu. Što se tiče sastava, uvijek će startati igrači za koje mislim da zaslužuju, koji su dali maksimum sebe, i naravno izbor će ovisiti i o protivniku. Imamo 25 igrača, i ako svi dobro treniraju, svi će dobiti svoju šansu. Hajduk je jedna od najboljih ekipa u ligi i imaju vrhunske igrače prema naprijed, igraju vertikalno i stalno napadaju. Treba nam najbolja verzija u obrani i trebamo imati loptu što je više moguće, ne dopustiti im da kontroliraju utakmicu', poručuje trener Català.

Više doznajte OVDJE.

Standings provided by Sofascore