ATP BARCELONA

Rubljov trenirao s Nadalom: Možda i posljednji zajednički turnir

16.04.2024 u 12:03

Bionic
Reading

Andrej Rubljov je drugi nositelj zemljanog ATP 500 turnira u Barceloni gdje će se ujedno dogoditi povratak tenisu legendarnog 37-godišnjeg španjolskog tenisača Rafaela Nadala Tijekom treninga odigran je jedan set Nadala i Rubljova u kojem je španjolski tenisač pobijedio 6-1

Na početku ove kalendarske godine Nadal je nastupao na turniru u Brisbaneu, gdje mu se dogodila nova ozljeda. Nakon poraza od Thompsona otkazao je nastup na Australian Openu, a potom je otkazivao i iduće turnire. Sve do ovotjednog u Barceloni gdje je najavio povratak.

'Ovaj trening protiv Nadala bio mi je u svakom slučaju poseban. Svaki trening i meč su s njim posebni, ali, tko zna, možda je ovo posljednji zajednički trening koji smo imali. Možda i posljednji zajednički turnir na kojem nastupam. Uvijek je lijepo trenirati s Nadalom, ali moram priznati da mu nisam mogao parirati, nisam mogao ništa protiv njega', pričao je Rubljov.

U prvom kolu Nadal će igrati protiv 21-godišnjeg talijanskog tenisača Flavija Cobollija, a ukoliko bude uspješan na premijeri u drugom kolu Španjolca čeka četvrti nositelj, Australac Alex De Minaur. U sjajnoj karijeri Nadal je osvojio 22 Grand Slam turnira, a od toga je čak četrnaest puta bio najbolji na pariškoj zemlji Roland Garrosa.