POLICIJA NA NOGAMA

Rotterdam u panici; Romini navijači spremni za osvetu!

25.02.2015 u 14:54

Bionic
Reading

Rotterdamska policija poduzima opsežne sigurnosne mjere uoči sutrašnjeg uzvratnog ogleda 16-ine finala Europske lige između Feyenoorda i Rome, koji je nakon prošlotjednog divljanja nizozemskih navijača po Rimu proglašen susretom visokog rizika

Navijači Feyenoorda su prošlog četvrtka izazvali velike nerede u središtu Rima. Najveći izgredi su zabilježeni na poznatim 'Španjolskim stubama' gdje su nizozemski navijači gađali policiju bakljama, dimnim bombama, bocama i kamenjem. Uništeno je i nekoliko izloga, skutera i automobila.

Procjenjuje se kako je šteta veća od 200.000 eura. Nizozemske vlasti su čak ponudile financijsku pomoć za obnovu 400 godina stare fontane Barcaccia koja je u neredima oštećena. Zanimljivo, neke osnovne škole u Rotterdamu i okolici počele su skupljati simbolične novčane priloge za obnovu rimske fontane.

Zbog straha od osvete rotterdamska policija je na 'nogama', a vlasnici kafića u središtu grada i na putu prema stadionu De Kuip po svemu sudeći zatvorit će svoje objekte. U Nizozemsku dolazi oko 3.000 navijača Rome, a procjenjuje se kako je njih 10 posto 'potencijalna opasnost'. Pojačanje mjere osiguranja vrijedit će i u Amsterdamu jer će dio talijanski navijača prvo doputovati u taj grad.

Prva utakmica između Rome i Feyenoorda završila je 1:1, a uzvrat je u četvrtak u 21.00 sati.