VELIKAN SPORTA

Ross Brawn potvrdio: Opraštam se od Formule 1

04.02.2014 u 14:13

Bionic
Reading

Legendarni inženjer Ross Brawn napustio je momčad Mercedesa na kraju prošle sezone i nema se namjere više vraćati u Formulu 1

Brawn je doživio brojne trenutke slave u elitnom automobilističkom natjecanju. Bio je važna karika Schumacherove dominacije u Formuli 1, koji je s njim u doba Benettona i Ferrarija osvojio sedam naslova prvaka. Nakon prvog umirovljenja velikog Nijemca, Brawn je prešao u Hondu, a nakon povlačenja japanskog proizvođača iz sporta povukao možda i najbolji potez u povijesti sporta: otkupio je momčad, preimenovao ju u Brawn GP te s njom osvojio dvostruku titulu 2009. godine.

Prodajom svoje momčadi Mercedesu Brawn se jako obogatio, a Nijemci su ga ostavili kao ravnatelja ekipe. Stigao je ponovo i Michael Schumacher, kasnije ga je zamijenio Lewis Hamilton, a Mercedes je bio blizu vrha u posljednje četiri godine, ali nikad na njemu. Brawnov utjecaj u momčadi polako je slabio, pojavili su se ljudi koji su ga uspješno izgurali pa se odlučio povući na kraju prošle sezone.

Posljednjih dana pojavile su se glasine da bi se Brawn mogao vratiti u sport kao ravnatelj McLarena, ali on je otklonio takvu mogućnost.

'To nije laž, zbilja odlazim u mirovinu. Posvetit ću se pecanju u sljedećih godinu dana i uživati u životu pa vidjeti što budućnost donosi. Nemam još konkretnih planova,' izjavio je Ross Brawn za Telegraph, koji se nakon više od 40 godina u Formuli 1 odlučio konačno oprostiti...