NICO NAJBRŽI

Rosberg dobio prve bitke protiv Hamiltona u Suzuki

07.10.2016 u 09:09

Bionic
Reading

Nico Rosberg ostvario je najbrža vremena na prvim trenizima ovog petka uoči Velike nagrade Japana koja se u nedjelju vozi na stazi Suzuka...

Njemački 31-godišnji vozač ima 23 boda prednosti ispred Hamiltona, no još je pet utrka do kraja sezone i mora nastaviti pobjeđivati timskog kolegu ako želi do svog prvog naslova svjetskog prvaka.

Nico Rosberg u Suzuki je ovog petka pokazao da će ponovo biti jak, jer je pobijedio Hamiltona na oba slobodna treninga. Na jutarnjem je vozio krug 1:32.431, dvije desetinke brže od kolege, dok su Sebastian Vettel i Kimi Raikkonen zaostali više od sekunde na trećem i četvrtom mjestu, ali su završili ispred oba Red Bulla Ricciarda i Verstappena.


Na popodnevnom treningu Rosberg je vozio još brže, 1:32.250, ali je ovaj put imao prednost od samo 72 tisućinke ispred Hamiltona. Odličan treći bio je Raikkonen sa samo tri desetinke zaostatka, dok je Max Verstappen na četvrtom mjestu imao osam, no uspio je završiti ispred Vettela. Perez i Hülkenberg osvojili su šesto i sedmo mjesto za Force Indiju, a među deset su se još plasirali Alonso, Bottas i Sainz. Daniel Ricciardo završio je tek na 12. mjestu.


Akcija se nastavlja u subotu kvalifikacijama koje počinju u 8 sati po hrvatskom vremenu, dok je nedjeljna utrka u 7.