MODRIĆ U STARTNIH 11

Ronaldova osveta Mourinhu, Real bolji od Chelseaja

10.08.2013 u 10:48

Bionic
Reading

Nogometaši Real Madrida pobjednici su premijernog izdanja Champions Cupa koji se održao u SAD-u, nakon što su u finalu s 3:1 bili bolji od Chelseaja, koji s trenerske klupe vodi njihov dojučerašnji stručnjak Jose Mourinho

Real je do naslova stigao pogocima Brazilca Marcela i dvama Portugalca Cristiana Ronalda, a obojica su nogometaša svoje golove 'posvetili' svom bivšem treneru Joseu Mourinhu. Brazilac Marcelo zabio je za 1:0 u 14. minuti nakon odličnog dodavanja Luke Modrića kroz Chelseajevu obranu. Brazilac se najprije veselio sa suigračima, a potom prošao pored Chelseajve klupe i pred Mourinhom uzviknuo 'Idemo'. Portugalski ga je stručnjak, u svome stilu, samo blijedo pogledao.

Podsjetimo, Mourinho je u završnici prošle sezone u potpunosti ignorirao Marcela, te na njegovo mjesto (lijevi bek) postavio svog sunarodnjaka Fabia Coentraa. To je vjerojatni razlog ovakve reakcije Brazilca.

Chelsea je ekspresno uzvratio preko Ramiresa tri minute kasnije. Brazilac je izašao sam na Ikera Casillasa, a potom ga u maniri rasnog strijelca mirno prebacio.

U 31. minuti Real je zaradio slobodni udarac na nekih 20 metara iskosa s lijeve strane, a to je idealno iskoristio 'bombarder' Ronaldo. Portugalac se namjestio, a potom neobranjivo smjestio loptu u desni gornji kut gola Petra Čecha. Čim je lopta završila u mreži Ronaldo se okrenuo prema Mourinho i objema rukama pokazao na sebe. To je u neku ruku bio njegov odgovor Mourinhu koji ga je prije nekoliko dana okarakterizirao kao 'pogrešnog' Ronalda, jer je 'pravi' Ronaldo onaj umirovljeni iz Brazila.

Portugalski ga je Ronaldo još jednom podsjetio na to tko je on kada je bio strijelac u 57. minuti utakmice. Portugalac je glavom u mrežu pospremio ubacivanje s lijeve strane Realova napada za konačnih 3:1.

Hrvatski reprezentativac Luka Modrić igrao je do 72. minute kada ga je na travnjaku zamijenio Casemiro.

Treće mjesto na Champions Cupu osvojio je Milan, koji je s 2:0 bio bolji od domaćina LA Galaxyja. Pogotke su u prvom poluvremenu postizali Mario Balotelli i Mbaye Niang.

Champions Cup, finale:

Real Madrid – Chelsea 3:1 (Marcelo 14, Cristiano Ronaldo 31, 57 / Ramires 17)

za 3. mjesto
LA Galaxy – Milan 0:2 (Balotelli 17, Niang 40)