fifa nogometaš godine

Ronaldo svojim potezom otkrio tajnu; ovo je dokaz da će Modrić dobiti nagradu za najboljeg na svijetu

24.09.2018 u 08:31

Bionic
Reading

Portugalski napadač Cristiano Ronaldo neće prisustvovati večerašnjoj dodjeli nagrada svjetske nogometne organizacije FIFA-e, što bi mogao biti znak da će priznanje za najboljeg nogometaša svijeta dobiti hrvatski kapetan Luka Modrić...

'Nitko iz Juventusa neće prisustvovati jer je prekratko vrijeme od našeg večerašnjeg povratka u Torino te utakmica u srijedu te iduću subotu. Juventus je zahvalan na pozivu no ne može se odazvati', rekla je Juventusova glasnogovornica Enrica Tarchi za Hinu u nedjelju navečer.

Večeras će u Londonu FIFA dodijeliti nagradu The Best za najboljeg nogometaša svijeta u 2018. godini za koju konkuriraju Luka Modrić, Cristiano Ronaldo i egipatski napadač Mohamed Salah.

>> Luka Modrić večeras ima priliku prekinuti deset godina vladavine Ronalda i Messija

Juventus je u nedjelju s 2:0 pobijedio Frosinone, momčad iz istoimenog gradića udaljenog 596 kilometara od Torina, a prvi gol je zabio Ronaldo. U srijedu će u Torinu igrati portiv Bologne. Uz Ronalda u London su trebali otputovati i Juventusov trener Massimiliano Allegri te klupski predsjednik Andrea Agnelli.

  • +28
Luka Modrić Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Real Madrid također u srijedu igra prvenstvenu utakmicu u gostima protiv Seville, no čitava ekspedicija europskog prvaka poletjet će nakon jutarnjeg treninga, negdje oko 13 sati, za London. Uz 33-godišnjeg Modrića u avionu će biti ranije nominirani kapetan Sergio Ramos, lijevi bek Marcelo, branič Raphael Varane i vratar Thibaut Courtois. Također putuju predsjednik Florentino Pérez i direktor za odnose s institucijama Emilio Butragueño.

  • +6
Cristiano Ronaldo Izvor: Pixsell / Autor: firo Sportphoto/DPA/PIXSELL

Prošli mjesec je Modrić osvojio nagradu za najboljeg nogometaša Europe u organizaciji europskog saveza UEFA-e, a Cristiano Ronaldo je tada otkazao dolazak na Uefinu priredbu u Monaco. Njegov zastupnik Jorge Mendes ondje je rekao da je njegov klijent trebao dobiti nagradu, a ne Luka Modrić. Tu je tvrdnju ponovio Juventusov trener Allegri na konferenciji za medije...