kraljevska plaća

Ronaldo će dobiti milijunsku povišicu, ali i dalje neće biti najplaćeniji svjetski nogometaš

21.04.2018 u 17:43

Bionic
Reading

Cristiano Ronaldo (33) s madridskim Realom ima ugovor koji mu završava u lipnju 2021. godine i bez obzira na sva nagađanja kako nije zadovoljan svojim statusom sve ipak govori kako će Portugalac karijeru i završiti u redovima 'kraljevskog kluba'. Zato su ga čelnici odlučili nagraditi te će mu od sljedeće sezone 'podebljati' ugovor...

Španjolski mediji bliski Real Madridu tvrde kako su u klubu odlučili ne riskirati te će pod svaku cijenu Cristiana Ronalda zadržati do kraja ugovora. Kako bi Portugalca nagradili za sve što je ove sezone učinio, iako momčad u domaćem prvenstvu ne briljira, odlučili su mu povećati ugovor.

Ronaldo bi u sljedećoj sezoni trebao zaraditi 21 milijun eura, no dobit će povišicu od devet milijuna te još potencijalno dodatna dva milijuna ovisno o bonusima i premijama tijekom sezone. Tako bi CR7 ukupno u sljedećoj godini samo od ugovora s Realom trebao zaraditi sigurnih 30 milijuna eura, a maksimalno 32 milijuna!

Nije loše, dapače, ali i dalje neće biti najplaćeniji svjetski nogometaš. Istina, ukupno gledajući, Cristiano Ronaldo je nogometaš koji zarađuje najviše (ugovor s Realom plus sponzorski ugovori!), ali ako se gleda samo novac zarađen od nogometa... E, tu je tek treći. Ispred Ronalda su Leo Messi (45 milijuna eura godišnje u Barceloni) i Neymar (35 milijuna eura na godinu u PSG-u).

  • +9
Cristiano Ronaldo - zvijezda Real Madrida i portugalske reprezentacije Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Hoće li ova povišica usrećiti Ronalda? Hm, vjerojatno hoće, njemu novac ionako više nije primaran cilj u životu, a ionako više zaradi od sponzora nego od samog nogometa. Pitanje je samo što će još u Realu učiniti kako bi ga zadržali i usrećili, za sljedeće sezone treba osvježiti i posložiti novu momčad koja će biti konkurentna. Ronaldo ipak živi za to da iza sebe ostavi Lea Messija i ostatak konkurencije, novac je tu tek na drugome mjestu...