nema oprosta

Velika sramota nekad jednog od najboljih nogomataša svijeta: Ronaldinho uhićen u Paragvaju

05.03.2020 u 08:30

Bionic
Reading

Ronaldo de Assis Moreira, poznatiji kao Ronaldinho, nekad je bio najbolji nogometaš svijeta, a danas se, spletom nesretnih okolnosti, nalazi na 'crnoj listi'. Naime, uhićen je u Paragvaju

Bivši nogometaš PSG-a, Barcelone Milana te još nekih brazilskih klubova, ali i brazilske nogometne reprezentacije, s kojom je 2002. godine bio i svjetski prvak, Ronaldinho i njegov brat Roberto uhićeni su u srijedu u Paragvaju nakon što su im pronašli lažne paragvajske putovnice, piše La Nacion.

Braći Moreira oduzete su brazilske putovnice nakon što su prekršili propise o zaštiti okoliša nezakonitom gradnjom zamke za ribe na jezeru Guaiba još 2015.

U studenom 2018. godine izrečena im je kazna od dva i pol milijuna dolara, a nakon što je nisu platili, vrhovni sud zabranio im je da napuste zemlju.

No Paragvajci su ih pozvali na druženje u jedno odmaralište gdje su trebali imati nekoliko javnih nastupa i družiti se s navijačima, a oni su se odazvali i prekršili zakon.

'Ronaldinho se mora pojaviti na sudu ovog četvrtka u 8 sati ujutro (op.a. po lokalnom vremenu), u tužilaštvu gdje će se utvrditi njegova situacija,' rekao je novinarima ministar unutarnjih poslova Euclides Acevedo.

Službenik je u ponoć pojasnio da su bivši igrač i njegov brat pod nadzorom, ali slobodni.

Acevedo je otkrio da je policija izvršila pretres u apartmanu gdje bivši Barcelonin igrač boravi u Asunciónu, i gdje su braći oduzeli krivotovorene putovnice, koje su napravljene prije nekoliko mjeseci u tom gradu.

'Policija je podnijela tužbu ministarstvu. Mi kao tijelo ne možemo dopustiti da ovakve nepravilnosti prolaze', rekao je Acevedo.