sve se okrenulo u par dana

Roman Abramovič u novom problemu: nakon što se odrekao Chelseaja, sada se boji ući u Rusiju jer Putin bi ga mogao strpati u zatvor?

06.03.2022 u 11:55

Bionic
Reading

Ruska invazija na Ukrajinu u svega nekoliko dana okrenula je cijeli svijet. Naravno, velika većina osuđuje Putinove poteze, a među onima koji suosjećaju sa ukrajinskim žrtvama puno je i Rusa. I zato je Putin donio odluku da se o invaziji na Ukrajinu ne govori kao o ratu već kao o denacifikaciji

Ruski milijarder Roman Abramovič prije nekoliko dana donio je odluku o prodaji Chelseaja, londonskog nogometnog kluba, svoje omiljene igračke. Pri tom je od svojih suradnika zatražio da osnuju dobrotvornu zakladu u koju će se donirati cijeli prihod od prodaje. Zaklada će biti za dobrobit svih žrtava rata u Ukrajini.

Naravno, spominjanje Ukrajine kao žrtve nije dobro prihvaćeno u Moskvi, a Vladimir Putin u petak je službeno potpisao zakon kojime se širenje 'lažnih' informacija o ruskim oružanim snagama može kazniti i do 15 godina zatvora.

Zato su otočki mediji uvjereni kako Roman Abramovič više uopće neće smjeti ući u Rusiju dok je Vladimir Putin na vlasti.

Naime, Abramovič je u trenucima dak je pričao o prodaji Chelseaja upotrijebio izraz 'rat u Ukrajini', a koji Putin ne želi ni čuti. Bez obzira tko ga spomenuo, pa i netko od ljudi iz njegovog kruga,

I posve je jasno da je Abramovičeva izjava - u kojoj potvrđuje ruski napad na Ukrajinu - sada nezakonit čin u njegovoj domovini.